Türk Metal Sendikasında kupa heyecanı

Türk Metal Sendikasında kupa heyecanı

Türk Metal Sendikası Mühimmat Fabrikası 2014 Sonbahar Voleybol Turnuvası büyük çekişmeye sahne oldu. Finalde takımlar Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal'dan kupalarını aldılar.

USTALAR ŞAMPİYON

Turnuvaya, Ustalar, İmla, Nakliye, Tapa, Pres ve CNC takımları katıldı. İki gurup şeklinde yapılan maçlar sonucu, finale kalan Ustalar ve İmla takımları arasında yapılan çekişmeli maç sonucu Ustalar, İmla takımını yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Kupayı Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal tarafından verildi. 

SPORUN ÖNEMİ

Spor değişik düşüncede ve inançta yer alan insanları birleştiren, bir araya getiren, yer yer sevindiren, zaman zaman eğlendiren ve bazen de ağlatan bir özelliğe sahip olduğunu açıklayan Öcal, “Ancak bunun da kendi sınırı içinde kalması gerekir. Bu sınır aşıldığı zaman fanatik taraftarlıklar sonucu kavgalara, bazen öldürmelere kadar varan olumsuzluklara sebep olunabiliyor. Bu sınırın korunmasında en önemli esas ise iman ve ahlâkın yapıcı ve birleştirici yönüdür.”dedi.

İNSANA YAŞAMA AZMİ

Öcal, “Spor, insana yaşama azmi, ibadet aşkı ve çalışma şevki verir, gönül rahatlığı sağlar. İnsanın belli kabiliyetlerini geliştirir. Gençlerin enerjilerini boşaltmalarına vesile olur. Yerine göre bir tebliğ aracı olarak bile değerlendirilebilir. Dinî ve manevî değerlerine sahip olan sporcunun inancı, ahlâkı ve yaşantısı gençler için iyi bir örnek olabilir. Şuurlu hareket edilirse kolektif sporlar insanın medenîleşmesine sebep olur. Birlikte iş görmeyi, yardımlaşmayı, ortak hareket etmeyi temin eder. Ortak duygu ve düşüncenin ortaya çıkmasını ve paylaşımını sağlar. İnsanı disiplinli olmaya alıştırır, hareket ve faaliyet altında tutar.”diye konuştu. 



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ