Türk Tarihi kolay yazılmadı

Türk Tarihi kolay yazılmadı

CUMHURİYET İÇİN DİNEK DAĞININ ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER

CUMHURİYET İÇİN DİNEK DAĞININ ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER

Türk Tarihi kolay yazılmadı

Kırıkkale´de Cumhuriyetin 93.yılı kutlamaları kapsamında şehrin en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı´na ´8. Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşü´ düzenlendi. Yürüyüşte 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlarda anıldı

ZİRVENİN ETEKLERİNDEKİ KAMPTA TOPLANILDI
Dinek Dağı eteklerindeki kampta toplanan grup, Vali Yardımcısı Rıfat Ata´nın işaretiyle yürüyüşe başladı. Yaklaşık 2,5 saat süren tırmanışta grup üyeleri zaman zaman yorulmaları nedeniyle mola verdi. Bazı yürüyüşçüler yanlarındaki arkadaşlarından destek alarak tırmanışı tamamladılar. Katılımcıların coşku içerisinde başladığı yürüyüş, tırmanışın tamamlandığı nokta olan zirvede son buldu. Vali Yardımcıları Rıfat Ata ve Abdullah Arslaner ve beraberindeki çok sayıdaki katılımcı, zirvede olmanın mutluluk ve heyecanını yaşarken bir taraftan da doğanın güzelliğini seyretti.

YÜRÜYÜŞ SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE OLDU

Yapılan bu yürüyüşün sevgi, barış ve kardeşlik için de yapıldığını vurgu yapan Vali Yardımcısı Ata ve Arsaner daha sonra, Dinek Dağı zirvesinde bulunan ´Zirve Defteri´ni imzalamasının ardından, bu tür faaliyetlerin büyüklerden küçüklere aktarılmasının anısı gerektiğini belirtti. Zirvede Türkiye genelinde dağ boyutunda açılan en büyük 54 metrekare alanında bayrak açıldı ve önünde hatıra fotoğrafları çektirildi.

KATILIMCILARA KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Zirvede yürüyüşe katılanlara katılım belgeleri verilirken, Vali yardımcısı Ata ve beraberindeki katılımcılar aynı tempoda kamp bölgesine kadar yapılan iniş sonrasında, Belediye Mehteran takımı bir konser verdi. 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve tüm şehitler için dualar okundu, katılımcılara lokum ve elma ikram edildi.

TÜRK TARİHİ KOLAY YAZILMADI

Vali Yardımcısı Rıfat Ata zirvede yaptığı konuşmada Türk tarihinin kolay yazılmadığını söyledi Ata ?Ülke bütünlüğümüzü ve topraklarımız için atalarımızın kanları ile bu ülkemizi ve  cumhuriyeti kurduk.  Cumhuriyetimizin bu kutlama kuruluş etkinlikleri çerçevesinde sekizincisini düzenlediğimiz Dinek Dağı Cumhuriyet yürüyüşüne katılan tüm katılımcıları kutluyorum. Cumhuriyetin 93´nci kuruluş yılını kutlarken bu günleri bize kazandıran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Vefat eden ve hayatta olan gazilerimize de minnet borçluyuz? dedi.

İL BÜROKRATLARI VE VATANDAŞLAR KATILDI

Kırıkkale Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği´nin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşüne Kırıkkale Vali Yardımcıları  Rıfat Ata, Abdullah Arslaner. Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bözdemir, İl Turizmim Müdürü Yahya Kemal Er. İl sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Valilik Basın Halkla İşler Müdürü Bedri Aktaş Tapu Müdür Süleyman Cebi Hüyüklü, İl Dernekler Müdürü Namık Yayla, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ve diğer İl Müdürleri katıldı.

YAKLAŞIK 500 KİŞİ GÜNÜ YÜRÜYEREK GEÇİRDİ

Çok sayıda kurum ve kuruluşların ile birlikte Kamu Kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Üniversite öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, sporcular. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi üyeleri. 112 Acil Servis çalışanları eve çok sayıda sivil toplum kuruluşlardan katılanlar bir günü yürüyüş ile geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok