Türk Kadını Kurtuluş Savaşında Destan Yazdı

Türk Kadını Kurtuluş Savaşında Destan Yazdı

MHP KIRIKKALE İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE, REFERANDUMLA İLGİLİ DE KADINLARA BİLGİ VERİLDİ

MHP KIRIKKALE İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKTE, REFERANDUMLA İLGİLİ DE KADINLARA BİLGİ VERİLDİ

Türk Kadını Kurtuluş Savaşında Destan Yazdı

MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, Kurtuluş Savaşı´nda Türk kadının destan yazdığını ve dünyaya meydan okuduğunu söyledi. Kadınların rahat olduğu bir toplumun gelişmişlik seviyesinin artacağını belirten Taşlıçay, bu konuda Genel Başkan Devlet Bahçeli´nin de önemli çalışmaları olduğunu bildirdi.

REFERANDUMDA EVET OYU VERECEĞİZ

MHP Kırıkkale İl Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlamak ve partili kadınlara anayasa değişikliği referandumu çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek için etkinlik düzenlendi. Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliğe, MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ve MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, AK Parti İl ve Kadın Kolları Yönetimi, CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve çok sayıda partili katıldı. Etkinlikte konuşan Taşlıçay, referandum çalışmaları kapsamında kadınlara önemli görevler düştüğünü belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin, ?Referandumda kararımız evettir? dediğini söyledi.

KARARA UYMAK GEREKİR

Taşlıçay, parti mensuplarının, parti başkanı tarafından alınan karara uyması gerektiğini dile getirerek, ?Şerefli tarihi olan Milliyetçi Hareket Partisi, tüm kurum ve kuruluşlarıyla liderinin arkasında devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türkiye´nin bekası için evet, Türkiye için evet demiştir.? diye konuştu. "MHP referandumdan sonra bitti" diyenlerin, kendi durumlarını ifade ettiklerini kaydeden Taşlıçay, ?Onlar bizim için zaten bitmişlerdir. Referandumdan sonra da onları kullananlar, işe yaramadıklarını göreceği için, onların kullanım tarihleri de 16 Nisan itibarıyla sona erecek ve Milliyetçi Hareket Partisi, lideriyle birlikte yoluna devam edecektir? değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK KADININ TARİHTEKİ YERİ

Türk kadınının ise dünyada çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Taşlıçay, ?Çocuğunun bezini çıkararak top mermilerine saran, dünyada tek ve bir başka eşi görülmeyen tren rayı döşeyen kadınlar Türk kadınıdır. Evlatlarını savaşa gönderirken ?Ya Gazi ol ya şehit? diye uğurlayan Türk Kadının vatan ve millet sevdasının başka bir örneği yoktur? dedi. Yine iki cihan serveri sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) döneminde de kadınların İslam´ın hızla ilerlemesine büyük katkı sunduğunu ifade eden Taşlıçay ?Peygamberimizin ve dolayısıyla hepimizin annesi olan Hz. Âmine ruhunu teslim edeceği esnada yavrusunu kucağına basarak gözyaşı dökmesi, Hz. Hatice Annemizin bütün malını, mülkünü eşinin kutlu yolunda feda etmesi bizleri gururlandırmıştır? diye konuştu.

1400 YIL ÖNCE DEĞER VERİLİYORDU

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu ise yaptığı açıklamada, ?İslamiyet kadına 1400 yıl önce hak ettiği değeri ve günümüzde pek çok toplumun kadına tanımadığı hakları verdi. Kadınları evlilik müessesesinde erkeğin hizmetçisi değil hayat arkadaşı olarak kabul etti. Dinimize göre kadınlar kutsaldır. Her kutsala sahip çıktığımız gibi, kadınlarımıza da sahip çıkmalı, onlara hakları olan değeri vermeli ve toplumsal başarının kadınları ortak olduğu bir yaşamda kazanılacağını bilmeliyiz. Dünyada ve ülkemizde kadın erkek eşitliği ve kadınlara yönelik olumsuzlukların yaşaması bütün insanlığın en büyük sorunlarından biridir. Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın ancak en az cezalandırılan suçtur."

TOPLUMSAL REFAHIN SAĞLANMASI

?Toplumsal refahın sağlanması için kadının toplumdaki statüsü güçlendirilmeli, yönetimlerde kadınlara daha fazla yer verilmelidir. Bu gün kadınlarımız eğitimde iş gücünde, karar alma mekanizmalarında yeterince temsil edilememektedir. Peki, suç tamamen erkeklerde midir? Hayır. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine verilen pek çok hakkın değerini tam olarak idrak edemeyip, haklarını savunmayan, kendilerini geliştirmeyen kadında bir ölçüde bu günkü durumların oluşmasına ortak olmuştur. Ülkemiz kadınlarına Cumhuriyetimizin kuruluşunda M. Kemal Atatürk dünya üzerinde hiçbir ülkede uygulanmayan hakları, değeri ve önemi 1925 ve 1934 yıllarında gerekli yasal düzenlemelerle vermiş olmasına rağmen, bugün kadınlarımız hala birçok konuda mücadeleye devam etmektedirler? dedi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı