Türk Eğitim-Sen´den Öğretmenler Gününde vefa örneği

Türk Eğitim-Sen´den Öğretmenler Gününde vefa örneği

ÖĞRETMENLERİN DEĞERİ 15 TEMMUZ GECESİ DAHA NET ANLAŞILDI

Türk Eğitim-Sen´den Öğretmenler Gününde vefa örneği

Türk Eğitim-Sen, Öğretmenler Günü münasebetiyle verdiği öğle yemeğinde, emekli olan öğretmenleri de unutmayarak plaket ve çiçek takdim etti. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, ?Yıllarca bu mesleğe emek vermiş üstatlarımızın ufak bir hediyeyle de olsa gönüllerini almak boynumuzun borcudur. Bu mesleğe gönül vermiş, yürek vermiş ve can vermiş tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarız? dedi.

ATATÜRK´ÜN BAŞÖĞRETMEN OLARAK İLAN EDİLDİĞİ GÜN

Karabacak, Ulu Önder Atatürk´ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım gününün, 1981 yılından itibaren "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmakta olduğunu belirterek, öğretmenliğin, toplumumuzdaki en saygın, en kutsal meslek olduğunun altını çizdi. ?Öğretmenlerimiz Başöğretmen Atatürk´ten devraldıkları meşaleyi bugünlere taşıyarak, karanlıkları aydınlatma onurunun sahibidirler? diyen Karabacak, ?Hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan, meslek sevgisini öğrencilerin gözlerinden alan öğretmenlerimiz, nesiller boyunca yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak anlayışı ve gücü öğretmenlerde görerek, Cumhuriyet çocuklarını onlara emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti´nin öğretmenleri, Başöğretmen Atatürk´ten aldıkları bu emanetin ve bu görevin onurunu taşıyarak, ulusumuzun yarınları olan gençlerimizi, umut çiçekleri olan çocuklarımızı yetiştireceklerdir? diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN DEĞERİ 15 TEMMUZ GECESİ DAHA NET ANLAŞILDI

?Öğretmenlerin, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için esasında ne kadar ulvi, anlamlı ve önemli bir görevi icra ettiklerini 15 Temmuz´un karanlık gecesinde hep birlikte idrak ettik? diyen Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, ?Bugün Ülkemizin dört bir yanının iç ve dış mihraklarca sarıldığı ve milletimizin birlik ve beraberliğine kastedildiği bir dönem yaşamaktayız. Milli ve manevi değerlerine bağlı, Türk milletinin ali menfaatlerini gözetecek, devletimiz, milletimiz ve vatanımız için çalışacak, fedakârlık yapacak ve de gerektiğinde canını ortaya koyacak Cumhuriyet çocuklarının ve gençlerinin ancak vatansever ellerde yetiştiğini 15 Temmuz gecesi bize bir kez daha gösterdi. İşte öğretmenlerimizin yetiştirdiği vatanına, demokrasisine. Cumhuriyetine, millet iradesine bağlı evlatlarla o gece aydınlığa kavuştu. Bunun için öğretmenlik mesleği çok önemli ve anlamlıdır? şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ SIKINTIYA RAĞMEN ÖĞRETMENLER CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Ekonomik zorluklar ve sosyal sıkıntılar içerisinde bu onurlu mesleği icra eden öğretmenlerimizin bugün hak ettikleri statüde olmamalarına rağmen yine büyük bir özveri fedakârlık göstererek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte olduğunu kaydeden Karabacak, ?Öğretmenlerimizi bunun için bir kez daha kutlamak gerek. Türk Eğitim-Sen olarak sendikal anlamda en önemli amacımız elleri öpülesi öğretmenlerimizi layık oldukları ekonomik sosyal seviyeye yükseltmektir. Atatürk´ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için her türlü fedakârlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutlar, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah´tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize ve eğitim öğretime önemli katkı sağlamış eğitim çalışanlarına sağlık ve huzur dolu bir yaşam, mesleğe yeni başlamış öğretmenlere de başarılar diler, saygılarımı sunarım? diyerek konuşmasına son verdi.

EMEKLİ OLAN ÜYELERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Daha sonra emekli olan öğretmenlere plaket töreni yapılan yemekte, söz alan Emekli Öğretmen Osman Kara, ?Hatırlanmak önemlidir. Yıllardır hizmet verdiğimiz okullarımızdan emekli olduğumuz bu günde bizler unutmayan sendikamıza çok teşekkür ederiz. Öğretmenlik yaptığımız dönemde en büyük sevdamız çocuklarımızdı. Meselemiz onların yüzünü güldürmek, akan gözyaşlarını silmekti. Bugün de dünyada çocukların akan gözyaşlarını siliyoruz millet olarak. Türk Milleti öyle büyük bir millettir ki, birçok milletin bir devleti varken, bizim 9 devletimiz var? diye konuştu. Ardından Azeri Türkçesiyle bir de şiir okuyan Kara, davetlileri duygulandırdı. Emekli olan Türk Eğitim-Sen üyeleri Ali Oğuz, Eyüp Eliri, Kürşad Yoldaş, Mehmet Denizedalan, Mustafa Altıntaş, Osman Kılıç, Osman Kara, İsmail Vergili, Oğuz Önal, Ali Biçici, Sultan Tekin ve Ayşe Şimşek´e plaketlerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ