Türk Dövüş Sanatını Dünyaya Tanıtıyorlar

Türk Dövüş Sanatını Dünyaya Tanıtıyorlar

AMAÇ, TÜRK KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYAYA DUYURMAK

Türk Dövüş Sanatını Dünyaya Tanıtıyorlar

Kırıkkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda, Türk Savaş Sanatı Sayokan Kemer Kuşanma töreni ve gösterisi yapıldı. Sporcular Türk Dövüş sanatı gösterisi yaptı.

ÜNİVERSİTE KADROSU KATILDI

Gösteri, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Prof. Dr. Hakan Kocamış, Prof. Dr. Nihat İnanç, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gösteri, Tayangu Murat Çekiç´in açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasının ardından Sayokan topluluğu kemer kuşanıp, Türk dövüş sanatını sergiledi. Toplulukta yer alan sporculara sırasıyla Rektörümüz ve Rektör yardımcılarımız tarafından sertifikaları verildi.

TÜRK GELENEKLERİNİ YAŞATMAK İÇİN

Kemer kuşanmanın ne anlam ifade ettiğini açıklayan Tayangu Murat Çekiç, ? Kemeri birinci dolamak Allah´a olan inancı, ikinci dolama vatana ve millete olan sadakati,  kemeri düğümlemek ise bu kuralları kabul ettim ve uygulayacağım demektir. Böylelikle Sayokan sanatında yer alan kişilerin ve de çocukların hem Allah´a olan inançları hem de vatan ve millet sevgisi pekişmiş oluyor. Aynı zamanda Türk gelenek ve göreneklerini de Sayokan sanatının yapıldığı okullarda öğrenmiş ve uygulamış oluyorlar? dedi.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYAYA DUYURMAK

Spor ve savaş sanatlarıyla kültürlerin dünyaya tanıtıldığını söyleyen Murat Çekiç, ?Gelişmiş Ülkeler kendi sporlarına çok önem veriyorlar. Yani sporlarına dillerini, törelerini, gelenek ve göreneklerini yansıtıyorlar. Biz de Sayokan ile beraber örf, adet, geleneklerimizi ve göreneklerimizi, dilimizi yaşatıyoruz. Bu sayede Türk kültürünü dünyaya tanıtmış oluyoruz.  Mesela Amerika´da bulunan Alplik okullarında Türkçe kullanılarak, Türk bayrağı altında eğitim veriliyor. Biz yıllardır hep diğer ülkelerin bayrağı altında ve onun dillerini kullanarak sporlarını, savaş sanatlarını öğrendik? dedi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ