Turizmde sınıfta kaldık

Turizmde sınıfta kaldık

SANAYİ VE TURİZMİ BİRLEŞTİRMELİYİZ

Turizmde sınıfta kaldık

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin sanayi şehri olduğunu ve turizmin ikinci plana atıldığını söyledi. Turizmin Kırıkkale´de gelişmediğini belirten Haktankaçmaz, sanayi ve turizmi birleştirmek için çalışma yapacaklarını bildirdi.

TURİZM İKİNCİ PLANDA

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası´nın açılış etkinlikleri düzenlenen törenlerle başladı. 41´incisi düzenlenen etkinliklerde lisesi öğrencilerin sergilediği etkinlikler göz doldururken, Kırıkkale´nin tarihi turizminin ön plana çıkması için neler yapılabileceği konuşuldu. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´de turizmin gelişmediğini, sanayi şehri olan kentte sanayiye ağırlık verildiğini söyledi. Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin sanayi şehri olduğunu ve turizmin ikinci plana atıldığını söyledi. Turizmin Kırıkkale´de gelişmediğini belirten Haktankaçmaz, sanayi ve turizmi birleştirmek için çalışma yapacaklarını bildirdi.

SANAYİ VE TURİZMİ BİRLEŞTİRMELİYİZ

Haktankaçmaz konuşmasının devamında ?Kırıkkale sanayi şehri. MKE Fabrikaları, endüstriyel tesislerin olduğu yerde turizm ikinci bir plana erteleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün gayretleriyle spor ve sağlık başta olmak üzere turizmi canlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Spor müsabakaları bakımından bölge müsabakaları ulaşım kolaylığı açısından alt yapısının yeterli olduğu Kırıkkale´de yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. Sağlık yatırımları ve birçok diğer çalışmalarımız daha güzel anlamda devam ediyor? dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

?Yüksek İhtisas Hastanesi, Tıp Fakültesi bölgeye hitap eden bir merkez haline geldi. Kırıkkale´yi tanıtma faaliyetlerine başlayacağız. Turizm ve sanayiyi birleştiren politikayı da yürütmemiz lazım. İlçelerde çok önemli tarihi eserler var. Bunları çok tanıtamadık. Anadolu topraklarımıza girişimizden 50 yıl sonra Anadolu´nun göbeğinde Balışeyh ilçesinde cami inşa etmişiz. Şehirleşmenin açısından çok önemli. Değerlerimizi gün yüzüne çıkartmalıyız. Politikaya dâhil edip çalışmalarımızı sürdüreceğiz? şeklinde konuştu.

KESKİN´DE TARİHİ YERLER GEZİLDİ

Konuşmaların ardından, Kırıkkale Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından müzik dinletisi, Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin etkinlik sunumu, Turizm konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ile devam etti. Program Keskin ilçesindeki tarihi yerlerin gezilmesiyle son buldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ