TÜPRAŞ´ta mutlu son!

TÜPRAŞ´ta mutlu son!

BİR SÜREDİR DEVAM EDEN GÖRÜŞMELERDEN İŞÇİLERİN İSTEDİĞİ SONUÇ ÇIKTI

BİR SÜREDİR DEVAM EDEN GÖRÜŞMELERDEN İŞÇİLERİN İSTEDİĞİ SONUÇ ÇIKTI

TÜPRAŞ´ta mutlu son!

TÜPRAŞ ve Petrol-İş Sendikası arasında sürmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı. TÜPRAŞ Kamuyu Aydınlatma Platformuna toplu iş sözleşmesi hakkında bilgi verdi.

BİR YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI  

Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamaya göre TÜPRAŞ ve Petrol-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında geçerli olacak. Buna göre maaşlara birinci 6 aylık dönem için yüzde 9 artış yapılacak. İkinciyle üçüncü 6 aya TÜFE oranında zam söz konusu olacak. Bunun yanı sıra ikinci ile üçüncü aylık dönemlerde yüzde 0,50´lik maaş zammı uygulanacak. TÜPRAŞ´ın Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada yer alan diğer gelişmeler ise söyle. Çalışanlara sağlanmakta olan birleştirilmiş sosyal yardımlarda iyileştirmeye gidilecek. Yine çalışanlara verilmekte olan bayram paralarının da yükselmesi söz konusu olacak.

24 MAYIS TARİHİNDE GREVE GİDECEKTİ

TÜPRAŞ ve Petrol-İş bir süredir toplu iş sözleşmesi için görüşmelere devam etmekteydi. Petrol-İş sendikası geçtiğimiz günlerde toplu iş sözleşmelerinin 24 Mayıs tarihine kadar neticelendirilememesi halinde söz konusu tarihte greve gitme kararı almıştı. 24 Mayısa kadar mutabakata varılmaması durumunda bazı fabrikalarda grev yapılacağı açıklanmıştı. Bu tarihe kadar görüşmelerin süreceği, görüşmelerde TÜPRAŞ´la anlaşmanın sağlanması halinde ise grev yapılmayacağı ifade edilmişti. Son durumda TÜPRAŞ ve Petrol-İş sendikası arasında devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar uzlaşma sağlayarak, 24 Mayıs 2017 tarihinde greve gidilmesinin önüne geçildi. Şirket çalışanları toplu iş sözleşmesinde anlaşılmaya varılmasından memnun oldukları kaydetti.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ