TÜPRAŞ´ta işveren, verdiği hakları geri almaya çalışıyor

TÜPRAŞ´ta işveren, verdiği hakları geri almaya çalışıyor

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDEN NETİCE ALINMAYINCA İŞÇİLER YİNE İŞBAŞI YAPMADI, SENDİKA BAŞKANI RECEP SEFER İŞVERENİ ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDEN NETİCE ALINMAYINCA İŞÇİLER YİNE İŞBAŞI YAPMADI, SENDİKA BAŞKANI RECEP SEFER İŞVERENİ ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

TÜPRAŞ´ta işveren, verdiği hakları geri almaya çalışıyor

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi´nde işçiler yine işbaşı yapmadı. Sabah giriş kapısına gelen işçilere hitaben konuşan Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer ?TÜPRAŞ yönetimi, çalışanın hakkını vereceği yerde daha önce verdiği hakları almaya çalışıyor? dedi.

GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ALINAMADI

İşveren ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmanın sağlanmaması üzerine işçiler yine işbaşı yapmadı. Sabah giriş kapısı önünde toplanan yaklaşık 700 ellerinde dövizlerle toplu sözleşmenin bir an evvel sonuçlanmasını istedi. İşçilerle birlikte rafineri önüne gelen Petrol-iş Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer burada kısa bir basın açıklaması yaptı basın açıklaması yaptı. Rafineri girişinde toplanan işçilere hitaben konuşma yapan Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, TÜPRAŞ´ın ülkemizin rafinerisi ve en büyük işletmesi olduğunu söyledi. İşletmesi ve üretimi ile ülke ekonomisine en yüksek katma değer kazandırdığını bunu da işçi ve işveren barışı sayesinde yaptığını belirten Sefer toplu sözleşmeyle ilgili olarak işverenin çalışanın hakkını vereceği yerde daha önce verdiği hakları almaya çalıştığını öne sürdü.

TÜPRAŞ ÜLKENİN TEK VE EN BÜYÜK RAFİNERİSİ

TÜPRAŞ´ın ülkenin tek ve en büyük rafinerisi olduğunu belirten Sefer, ?Ülkemizin tek rafinerisi ve en büyük işletmesi olan TÜPRAŞ, stratejik bir sektörde sürdürdüğü üretim ve ürettiği yüksek katma değer ile Türkiye´nin gözbebeği sanayi tesislerinin başında gelmektedir. TÜPRAŞ´ın ülke ekonomisine yıllardır yaptığı bu katkıların devamlılığı, bu işletmede sağlanan çalışma barışı ve kalifiye işgücünün örgütlülüğü ile mümkün olmuştur. TÜPRAŞ işçisi, her türlü fedakârlığı yaparak çalıştığı bu işletmede yüksek riskleri göze alarak üretmekten ve ülkemize katma değer sağlamaktan her zaman gurur duymuştur. TÜPRAŞ´ta kurulduğu günden bu yana tesis edilmiş olan çalışma barışı, işçi ve işveren tarafının karşılıklı iyi niyeti ile sağlamlaşmış ve özelleştirmeden sonra da TÜPRAŞ´ta faaliyetlerin ve yatırımların en büyük güvencesi haline gelmiştir? dedi.

HAK YERİNE ÖNCEKİ HAKLAR ALINMAK İSTENİYOR

TÜPRAŞ işvereninin, çalışanın hakkını vereceği yerde daha önce verdiği hakları almaya çalıştığını öne süren Recep Sefer, "Rafineride çalışan işçiler olarak bugün çalışanlar daha önce öğlene kadar işi yavaşlatıyordu. Şimdi ise çalışmama kararı aldık. Haklarımız verilinceye kadar eylemlerimiz sürecek? diye konuştu Rafineri önünde sloganlarda işvereni protesto eden işçiler, toplu halde oturma eyleminde bulundu. İşçiler gün boyu işbaşı yapmadı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ