TÜPRAŞ´a kapanırız hayatı durdururuz

TÜPRAŞ´a kapanırız hayatı durdururuz

TÜPRAŞ İŞÇİLERİNİN DAVULLU ZURNALI EYLEMİNE CHP, Eğitim Sen, TÜED, EMEKLİ SEN VE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ DESTEK VERDİ

TÜPRAŞ İŞÇİLERİNİN DAVULLU ZURNALI EYLEMİNE CHP, Eğitim Sen, TÜED, EMEKLİ SEN VE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ DESTEK VERDİ

TÜPRAŞ´a kapanırız hayatı durdururuz

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi´nde işveren ile devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamadı. Petrol İş Sendikası Başkanı Recep Sefer işverenin sözleşmeyi masada bırakmaya çalıştığını belirterek ?TÜPRAŞ´a kendimizi kapatırız, hayatı durdururuz? dedi. Giriş kapısında davul zurna eşliğinde oyunlar oynayıp halay çeken işçilere dünde CHP, Eğitim Sen, TÜED, Emekli Sen ve Alevi Kültür Derneği başkan ve yöneticileri destek verdi.

GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ALINAMADI

İşveren ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmanın sağlanmaması üzerine işçiler yine işbaşı yapmadı. Sabah giriş kapısı önünde toplanan yaklaşık 700 ellerinde dövizlerle toplu sözleşmenin bir an evvel sonuçlanmasını istedi. İşçilerle birlikte rafineri önüne gelen Petrol-iş Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer burada kısa bir basın açıklaması yaptı basın açıklaması yaptı. Rafineri girişinde toplanan işçilere hitaben konuşma yapan Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, TÜPRAŞ´ın ülkemizin rafinerisi ve en büyük işletmesi olduğunu söyledi. İşletmesi ve üretimi ile ülke ekonomisine en yüksek katma değer kazandırdığını bunu da işçi ve işveren barışı sayesinde yaptığını belirten Sefer toplu sözleşmeyle ilgili olarak işverenin çalışanın hakkını vereceği yerde daha önce verdiği hakları almaya çalıştığını öne sürdü.

TÜPRAŞ ÜLKENİN TEK VE EN BÜYÜK RAFİNERİSİ

TÜPRAŞ´ın ülkenin tek ve en büyük rafinerisi olduğunu belirten Sefer, ?Ülkemizin tek rafinerisi ve en büyük işletmesi olan TÜPRAŞ, stratejik bir sektörde sürdürdüğü üretim ve ürettiği yüksek katma değer ile Türkiye´nin gözbebeği sanayi tesislerinin başında gelmektedir. TÜPRAŞ´ın ülke ekonomisine yıllardır yaptığı bu katkıların devamlılığı, bu işletmede sağlanan çalışma barışı ve kalifiye işgücünün örgütlülüğü ile mümkün olmuştur. TÜPRAŞ işçisi, her türlü fedakârlığı yaparak çalıştığı bu işletmede yüksek riskleri göze alarak üretmekten ve ülkemize katma değer sağlamaktan her zaman gurur duymuştur. TÜPRAŞ´ta kurulduğu günden bu yana tesis edilmiş olan çalışma barışı, işçi ve işveren tarafının karşılıklı iyi niyeti ile sağlamlaşmış ve özelleştirmeden sonra da TÜPRAŞ´ta faaliyetlerin ve yatırımların en büyük güvencesi haline gelmiştir? dedi.

İŞÇİLER OYUNLAR OYNAYIP HALAY ÇEKTİLER

CHP İl Başkanı Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin, Türkiye Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, yönetim kurulu üyeleri ve Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güney ve bazı STK temsilcilerinin destek için geldiği Rafineri giriş kapısı önünde toplanan işçiler konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halay çekip oyunlar oynadılar. İşçiler haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü