Tüpraş 30 yaşında

Tüpraş 30 yaşında

16 Kasım 1983`de İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman`da bulunan rafinerilerinin tek çatı altında toplanma kararı ile kurulan Tüpraş, rafinerilerinde düzenlenen kıdem armağanları töreniyle 30. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kırıkkale'de ve diğer rafinerilerde

GENEL MÜDÜRLÜKTEKİ KUTLAMA

Genel Müdürlüğün bulunduğu İzmit Rafinerisindeki tören, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding CEO`su ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın`ın katılımlarıyla gerçekleşti.

PETROL İŞ SENDİKASI DA KATILDI

Rafinerilerde düzenlenen kıdem armağanları dağıtım töreninde Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu çalışanlara hitaben konuşma yaptılar. Kuruluşunun 30. yılı olmasının Tüpraşlılar için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Batman Rafinerisinin 1955 yılında devreye alınışı ile rafinericilikte yarım yüzyılın geride bırakıldığını ve uygulanan teknolojik yeniliklerle rafineri yaşının 20 olarak hesaplandığını ifade etti.

30 YILLIK SÜRE AZ ZAMAN DEĞİL

30 yılın kolay telaffuz edildiğini ancak bu süre zarfında dünya, ülkemiz ve Tüpraş`ta gerçekleşen büyük değişimleri örnekleyen Erkut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir tarafta birçok sosyolojik ve teknolojik değişim yaşanırken, diğer taraftan dünya nüfusunun 5`te 1`i yaklaşık 1 milyar 200 milyon kişi hala elektriksiz, yaklaşık 1 milyar insan ise açlık sınırında yaşıyor. Yiyecek gibi birincil enerji kaynaklarındaki kontrol ve paylaşım için ülkeler arası politik çatışmalar, savaşlar hala devam ediyor. Bugün birincil enerji kaynakları içinde yaklaşık yüzde 30 civarında payı olan petrolün, mevcut verilerle bundan sonraki 30 yılda sadece 2-3 puan gerileyeceği hesaplanıyor. Gelişmiş batı dünyasında onlarca rafinerinin `farklı ürün gamına yatırım yapmaları sonucu` birçoğu kapanmak zorunda kaldı. Yaklaşık 23 seneyi bulan Özelleştirme sürecine rağmen Tüpraş yatırımlarını sürdürebilmeyi başardı. Rafinericiliği ülkemizde başlatan kuşağı minnetle anarken, 80`li yıllarda günümüz rafineri sektöründeki gelişmeleri öngören Tüpraşlı büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

ESKİ ÇALIŞANLARDA KUTLAMALARA KATILDI

İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde gerçekleştirilen törenlerde Tüpraş`ta 35, 30, 25, 20, 15, 10 ve 5. hizmet yıllarını dolduran 861 çalışan hizmet beratlarını aldı. Aynı günün akşamı İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman`da gerçekleşen yedinci emekliler buluşmasına katılan, geçmiş dönemlerde görev yapmış her kademeden binlerce Tüpraş emekli çalışanı anılarını tazeleyerek hasret giderdi. -

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı