Tünelin ucundaki ışığı gördük

Tünelin ucundaki ışığı gördük

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU, KISA BİR ARADAN SONRA YENİDEN KIRIKKALE’Yİ ZİYARET ETTİ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU, KISA BİR ARADAN SONRA YENİDEN KIRIKKALE’Yİ ZİYARET ETTİ

Tünelin ucundaki ışığı gördük

Kırıkkale’yi ziyaret ederek Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı şantiyelerinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Büyük ve özverili bir çalışma var. Biz tünelin ucundaki ışığı gördük. Hedefimize hızla devam ediyoruz. En kıs zamanda da Ankara-Sivas YHT Hattını faaliyet geçireceğiz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara- Kırıkkale Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemelerde Bakan Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve şantiye yetkilileri eşlik etti. Şantiyede incelemelerde bulunduktan sonra yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çalışmaların 22 farklı projeyle yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, projelerin bir an önce bitmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Yeni talepler doğrultusunda yeni projeler için çalışmalar sürdürdüklerini aktaran Bakan Karaismailoğlu, gün içerisinde gerçekleştirdikleri ziyaretlere değinerek şunları kaydetti:

"Bugün sabah erken saatlerde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı şantiyelerinde incelemelerde bulunduk. Yerköy'deydik, burada da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl bitmeden Ankara-Sivas hattındaki tüm Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimizi hızlı tren konforuyla tanıştırmış olacağız.”

Ankara-Sivas YHT hattının bitmesiyle, Sivas'tan binen bir yolcunun İstanbul Halkalı'ya kadar hızlı trenle gidebileceğini, hatta 2023 yılı gelmeden Edirne'ye kadar hızlı trenle gidebileceğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Hızlı trenle ülkemiz bir kaç yıl önce tanışmıştı. Konforunu da vatandaşımız biliyor ve vazgeçmiyor artık.”

“Aktif hatlarımızın yanı sıra Konya-Karaman, Adana-Gaziantep ve Bursa-İzmir YHT çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu. Önümüzdeki yılların demiryolları için çok önemli olacağını, 2023 yılında 3 bin 500 kilometre ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde de 5 bin 500 kilometre hızlı tren yolu kurmak için çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Demiryolu, lojistik anlamda da çok önemli.”

“Bizim liman ve organize sanayileri, yük olarak da yük taşımacılığı, yük lojistiği için ana hatlara bağlayan iltisak hatlarımızda da çalışmalar devam ediyor. Karada, denizde ve havada çok önemli gelişmeler var. Vatandaşlarımızla çok önemli projeleri buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla yola çıkacak sürücülere dikkatli olmaları ve kurallara riayet etmeleri konusunda önerilerde bulundu.



İLHAT
30.07.2020 10:09:42
10 SENEDİR HEP AYNI LAFLAR. SANKİ SİVAS- ANKARA YHT HATTI HİMALAYALARDAN GEÇİYOR. ARTIK BU LAFLARDAN BIKTIK.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ