TÜMÇADER´de görev değişikliği

TÜMÇADER´de görev değişikliği

"YOĞUN OLARAK ÇALIŞACAĞIZ"

TÜMÇADER´de görev değişikliği

Tüm Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneğinde (TÜMÇADER), Olağanustü Genel Kurul Toplantısı ile yönetimi değiştirdi.

YENİ YÖNETİM

Bir süredir başkanlığı yürüten Cengiz Acar, olağanüstü genel kurulda görevi bıraktı. Genel kurulda yönetim kuruluda tamamen değişmiş oldu. Genel kurulda Cengiz Acar´ dan boşalan başkanlığa üyelerin teklifiyle tek liste olarak katılan Hayati Bulut ve ekibi seçildi. Derneğe emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlatan Bulut, .?TÜMÇADER,  kurulduğu günden bugüne kadar, çalışanlar ile çalışma hayatına ve Kırıkkale´nin sosyo ekonomik hayatına katkı sunmuş bir dernektir. Bundan sonrada bizimle Kırıkkale ye ve üyelerimize her türlü katkıyı sunmaya devam edecektir. Sivil Toplum Kuruluşu (STK) dediğimiz kuruluşlar günümüzün en önemli değeridir.?dedi.

BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Bulut, ?Tüm Dünya´da değeri her geçen gün daha iyi anlaşılan değerdir. Aynı amaçlarla bir araya gelen insanların amaçlarını gerçekleştirmek için kurdukları organizasyonlardır. Sivil toplum kuruluşları birçok alanda üyeleri ve sivil toplumun gelişmesi amacı ile kurulan ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Geçmişten günümüze çok farklı STK´lar kurulmuş ve çalışmalar yapmışlardır. Genel olarak çalışma alanları spor, kültür, hemşeri, yardımlaşma ve dayanışmadır. Türkiye´de sivil toplum çalışmalarının geçmişi oldukça zengin olmasına rağmen günümüzde beklenen noktada değildir.?diye konuştu.

YOĞUN OLARAK ÇALIŞACAĞIZ

Bulut, sözlerine şöyle devam etti: ?Avrupa´da günümüzde her 35-40 kişiden bir kişi bir derneğe veya kuruluşa üye, Amerika´da her 15 kişiden bir kişi bir sivil toplum kuruluşuna üye. Ülkemizde ise her 890 kişiden bir kişi bir sivil toplum kuruluşu üyesi. Hatta gelişmiş demokratik ve sosyal ülkelerde bir kişinin üye olduğu kuruluş sayısı kariyerine çok büyük etki yapmaktadır. Bu ülkelerde sivil toplum çalışmaları bir ölçüt olmuş durumdadır. Bizlerde bugünden itibaren Türkiye de ve Kırıkkale ?de sivil toplumun bir yaşam kültürü olarak benimsenmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Bu kültürün yerleşmesi için yoğun olarak çalışacağız. Tüm üyelerimizle birlikte çalışacağız. Birlikte karar alacağız, birlikte çalışacağız. Yönetim kurulu başkanı olarak şahsım ve kurul üyesi arkadaşlarım çalışmalarımızda üyelerimizin de desteği ile büyük çalışmalara ve başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyor genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.? TÜMÇADER Başkanı BULUT un yardımcıları Esmani Durgut ve Ender Erdal oldu. Ahmet Yıldırım´ın genel sekreter olduğu yönetim kurulunda mali sekreter olarak Seyit Daştan görev aldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü