TÜMÇADER, silah müzesini gezdi

TÜMÇADER, silah müzesini gezdi

Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER), üyeleri ve aileleri Kırıkkale'nin tek müzesini ziyaret etti. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası sınırları içinde yer alan silah müzesi gezisine ilgi yoğun oldu.

MÜZEYİ GEZDİLER

Müzedeki eserlerin Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan savaş araçlarının toplanarak bir sergi oluşturulduğunu açıklayan Müze Sorumlusu Dursun Aydın, yazışmalar neticesinde müzeye dönüştürüldüğünü 1990 yılından itibaren de özel müze olarak hizmet verdiğini söyledi.Müzede 472 adet eserin yer aldığını ve rahmetli Barış Manço’nun da emeğinin büyük olduğunu belirten Aydın, “MKE Kırıkkale Silah Fabrikası bünyesinde kurulmuştur. 15.07.1990 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müzenin kuruluş amacı; paha biçilmesi oldukça güç tarihi varlıklarımızı loş depolardan gün ışığına çıkarıp, milletçe koruma kültürüne sahip olduğumuzu kanıtlarken, tarihin akışı içinde, gelecek nesillere atalarımızın gelenek, görenek sanat ve düşüncelerini aktarmaktır”

 

SİLAHLAR SERGİLENDİ

15.-20. Yüzyıllar arasında Osmanlı ve Avrupa Ülkelerine ait silahlar Tophane`den, Anadolu`nun çeşitli yerlerinden ve askeri fabrikalardan toplanarak teknik ve tarihi özellikleri tesbit edildikten sonra müze haline getirilen, Silah Fabrikası`nın büyük salonunda ziyarete açılmıştır. Müze ücretsiz olarak 18-24 Mayıs tarihleri arasında halka açık olup, diğer zamanlarda ise, makam oluru ile ziyaretler gerçekleşmektedir.” dedi. TÜMÇADER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karakaya  ise, müzede yer almayan ama MKEK genel müdürlüğünde sergilenen ‘Gazi Kovanı’ la ilgili bilgi verdi. Karakaya tarihini bilmeyenin geleceğine yön veremeyeceğini, bu nedenle gelecek nesillere miras bırakılacak değerlerin iyi anlatılması gerektiğini söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ