TTB´nin ifadeleri milli değerlerimizle bağdaşmıyor

TTB´nin ifadeleri milli değerlerimizle bağdaşmıyor

SAĞLIK-SEN DEN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNE TEPKİ

SAĞLIK-SEN DEN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNE TEPKİ

TTB´nin ifadeleri milli değerlerimizle bağdaşmıyor

Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından Yüksek İhtisas Hastanesi önünde sendika yöneticileri, üyeleri ve Sağlık çalışanları bir araya gelerek Türk Tabipler Birliği tarafından yayınlanan bildiriyi kınayıp TTB´yi protesto ettiler.

TÜRK BAYRAĞI VE DÖVİZ TAŞIDILAR

Ellerinde Türk Bayraklarıyla kalabalık Bilindiği üzere Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyince basın açıklaması yapılarak, Zeytin Dalı Harekâtına yönelik eleştiriler dile getirilmişti. Bu açıklamada, milli değerlerimizle bağdaşmayan ifadelere yer verilmiş ve Harekât, bir halk sağlığı sorunu olarak nitelendirilmişti. Olduğunu dile getiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, ?Türk Tabipler Birliği, STK kisvesinde hekimler adına olduğunu iddia ettikleri bir açıklama yapmıştır. Türkiye´nin vatansever hekimlerinin bu tip bir açıklama ile ilişiği olduğunu düşünmek son derece yanlıştır. Buradan Tabip Odalarına üye olan ve vatansever olduklarından asla şüphe etmeyeceğimiz değerli hekimlerimize TTB seçimlerinde etkin olmalarını ve bu açıklamaya gereken cevabı demokratik bir şekilde vermeleri çağrısında bulunuyorum? dedi.

TTB´NİN ELEŞTİRİLERİNİ KABUL ETMİYORUZ

Akdoğan ?Türkiye´nin terörle mücadele ettiği bu zaman diliminde TTB´nin barış ifadeleri kullanarak Zeytin Dalı Harekâtını eleştirisel bir biçimde yapmış olduğu açıklamayı en kararlı bir duruşla reddediyoruz. TTB yapmış olduğu açıklamada sadece hassasiyet göstermiş olsalardı şüphesiz ki terör eylemlerinde şehit olan yurtsever vatandaşlarımız hakkında da aynı hassasiyeti göstermeleri gerekmez miydi? Et göremeyen insanlara kurban eti dağıtmaya çalışırken şehit edilen Yasin Börü olayında, yine Diyarbakır´da şehit edilen Abdullah Birol kardeşimizin olayında da tepki gösterip kınamaları gerekmez miydi? Bahsettiğim olaylar akabinde şimdi yaptıkları gibi kınama açıklaması yapmadılar. Cizre Devlet Hastanesine yine terör grupları tarafından yapılan roketli saldırıda 14 hekimimizin bulunduğu odaya roket isabeti sonrasında bu malum yapı yine duyarsız kalıp kınama mesajı yayınlayamadılar. TTB yöneticilerinin, PKK´nın karakol basarak asker şehit etmelerine, canlı bomba katliamlarına ses çıkarmayıp Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, bu kadar haklı gerekçelerle bu kadar meşru bir harekâtı büyük bir hassasiyetle yürütürken bundan rahatsızlık duymalarını asla kabul etmiyoruz.?

VATAN EVLATLARIMIZIN ARKASINDAYIZ

Başkan Akdoğan, sözlerine devamla, ?Terörist gruplar bertaraf edilmeye çalışıldığında hassas olup, vatan evlatları saldırıya uğradıklarında sessiz kalmanın ne anlama geldiğini Yüce Türk Milleti gayet iyi analiz edebilmektedir. Bu açıklama TTB´nin yapmış olduğu ilk terör yanlısı açıklamada değildir. Daha evvel Cizre´de terör operasyonları devam ederken TTB´nin Türkiye devletinin bölgeye sağlık hizmeti vermediğine yönelik bir rapor hazırladıkları ve bu raporu Lancet Dergisinde yayınlattıklarını da biliyoruz. Ülkemizi yurt dışında karalamaktan çekinmediler. Yalan yanlış ifadelerle bizim ülkemizi küçük düşüren bu Tabipler Birliği´nin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dün söyledik, bugün de söylüyoruz, eğer yapılarını değiştirmezlerse yarında söyleyeceğiz. Sivil toplum kisvesi altına sığınıp bu ülkenin tabipleri adına cümle kurmak kimsenin haddine değildir.?

60-70 BİN ÜYESİ BULUNAN TTB YÜZDE 15

?60-70 bin kadar üyesi olan ve bu üyelerin ancak yüzde 15´lik bir kesiminin seçimlere katılmalarıyla kurulan TTB Merkez Konseyinin tüm hekimler adına terör gruplarına destek verici nitelikteki bu açıklamayı, vatansever duygularla çalışan tüm hekimlerimize mal etmeye çalışmaları asla kabul görmeyecektir. Hâlihazırda gerçekleşen operasyonun adı Zeytin Dalı Harekâtıdır. TTB´nin ifade etmeye çalıştığı gibi bir savaş asla değildir. Bu durumu abartarak evvelden de yapmaya çalıştıkları gibi Uluslararası platformda Türkiye´yi küçük düşürmeyi amaçlayan bu bildiriyi hazırlayan ve açıklayan kişi ya da kişiler hakkında yasal işlemlerin kararlılıkla devam etmesi gerekmektedir. Bu konunun daimi takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum.?

TTB´NİN BİLDİRİSİNİ REDDEDİYORUZ

?Kurumsal olarak ta reddetmiş olduğumuz TTB tarafından yapılan açıklamayı talihsiz bir açıklama, en masum ifadeyle bir akıl tutulması olarak nitelendirmek istiyorum. Barışı sağlamak adına yapılan bir operasyona savaşa hayır sloganı ile karşılık vermek başka bir biçimle ifade edilemez diye düşünüyorum.?

ÜLKEMİZ HER ZAMAN TEK YÜREK OLUR

?Tüm dünya bilsin ki ülkemiz tıpkı 15 Temmuz´da olduğu gibi tek yürek, tek bilek olarak mukaddes ordumuzun arkasında durmaktadır. Bu ülkede yaşayan her birey bir Mehmetçik, bir neferdir. Temsil ettiğim sendikam, kıymetli üyelerim, değerli yönetim kurulum adına yüksek bir ifade ile tekrar etmek istiyorum: ?Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak Zeytin Dalı Harekâtını tüm kalbimizle destekliyoruz ve tüm gücümüzle desteklemeye de devam edeceğiz. Devletimizin ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu belirtilerek şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar niyaz ediyorum.?

HABER: ERSİN ATASAYAR



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ