TSO Yüksek İstişare Kurulu toplandı

TSO Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin düzenlediği mevzuat doğrultusunda oluşturulan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu’nun 2023 yılı ilk toplantısını TSO Başkanı Ahmet Varlı Başkanlığında gerçekleştirildi.

Bölgenin durumu hakkında çalışmalar yapmak, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, sorunların çözümü yolunda ilgili kurumlar ile iletişime geçilebilmesi amacıyla TOBB mevzuatı gereği oluşturulan Kırıkkale TSO Yüksek İstişare Kurulu’nun 2023 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı Başkanlığında gerçekleşen toplantıya kurul üyeleri Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Gülenler AVM firma sahibi Erol Gürol, Bostancı Tavukçuluk firma sahibi Mustafa Fazıl Bostancı, Bağbaşı İnşaat firma sahibi Timuçin Bağbaşı, Yöndemli Mobilya İnşaat firma sahibi Haydar Yöndemli, Tekdemirler Pazarlama firma sahibi Rasim Tekdemir, Çevre Geri Dönüşüm firma sahibi Murat Baykal, Talha Sigorta firma sahibi Ekmel Cönger, ARD Sigorta firma sahibi Akif Yılmaz, Kartal 71 İnşaat firma sahibi İlhan Kartal, Elif İşitme Merkezi firma sahibi Hanife Cengiz, Kırıkkale Haber Ajansı sahibi Özlem Özcan, Ace Ajans firma sahibi Caner Kırlangıç katıldılar.

 

Kurul üyeleri arasında tanışma gündemiyle açılan toplantıda kurul başkan yardımcılığına Caner Kırlangıç seçildi. 6 Şubatta yaşanan deprem felaketiyle yeniden gündeme gelen “şehirlerin afet ve acil durumlara hazırlıkları” konusunun görüşüldüğü toplantıda Başkan Ahmet Varlı’nın her şehirde afet durumlarında kullanılmak üzere kendi enerji ihtiyacını karşılayabilecek, donanımlı konteyner kentler kurulması fikri üzerinde duruldu. Toplantıda ayrıca şehirde ortak girişim kültürü oluşmasına katkı sağlamak, yastık altı birikimlerin ekonomiye kazandırılmasını mümkün kılmak için yapılabilecek işbirliği çalışmaları ele alındı. Sanayi sektörünün en büyük ihtiyaçlarından olan kalifiye ara eleman sorununun çözümü için TSO tarafından kurulan Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerin devam ettiğini, kayıtların da alınmaya devam edildiğini ifade eden Başkan Varlı, CNC ve kaynak alanında eğitim almak herkesin bu fırsattan ücretsiz şekilde faydalanabileceklerini hatırlattı. Toplantıda son olarak mevzuat gereği yılda iki kez yapılması gereken Yüksek İstişare Toplantılarının üç ayda bir yapılması karara bağlandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız