Tren hattı şehir dışına taşınacak

Tren hattı şehir dışına taşınacak

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, seçim çalışmaları sırasında vadettiği projeleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Saygılı şehir merkezinden geçen tren hattının yer altına alınması konusunda TCDD'nin bu projeye sıcak bakmadığını bu

DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı MÜSİAD’daki sergi açılışı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Saygılı, seçim öncesi yapılması konusunda büyük mesai harcayacağını söylediği projelerin son durumları hakkında bilgi verdi. Başkan Saygılı,  iki gündür Amasya’da olduğunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun programlarında yer aldığını söyledi. Saygılı,  burada yapılan basına kapalı toplantılarda Kırıkkale’yi yakından ilgilendiren konular hakkında bilgi verdiğini ve toplantıya 30 ilin belediye başkanında katıldığını söyledi.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILACAK

Başkan saygılı Cumhuriyet Meydanına yapılması planlanan yer altı çok katlı otopark projesi için zemin etütlerinin yapıldığını belirterek “ Zemin Etütlerini Ankara’ya gönderdik. Burada üniversitedeki hocalar çalışacak. Sonuçlarını bize verecek. Biz de buna göre çalışması yapacağız. Yap işlet devret modeli ile yapacağız bir proje. Şimdi suya da bina yapılıyor. Ama biz bunun maliyetini çıkaracağız. Üniversitede hocaların çalışmasını bitirmesini bekliyoruz. Proje ile ilgilenen şirketler bize geliyor. Biz burayı iki aşamada yapmak istiyoruz.  İlk meydanın olduğu kısım ikincisi ise valilik kısmı. Valiliğin bulunduğu bölgenin zemin etüdüne başladık” ifadesini kullandı. Başkan Saygılı ayrıca Kırıkkale girişine yapmak istedikleri üst geçit projesini ihaleye çıkacağını ve iki yıl içerisinde biteceğini belirterek” Kırıkkale girişi için ihale oldu. En önemli konu ihale idi. İhale 2 yıl içinde bitecek. Ulaştırma Bakanlığı ile görüşerek ihale edildi” ifadesini kullandı.

YOĞUN BİR MESAİ

Başkan Saygılı projeleri için yoğun bir mesai harcadıklarını üzerinde en çok durdukları projenin ise şehri ikiye bölen tren hatlarını şehir dışına çıkarılması projesi olduğunu söyledi. Başkan saygılı “Şundan emin olun samimiyetimle söylüyorum çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ankara’da ki bağlantılar, gidip gelmeler bu projeler için. En çok çalıştığımız proje tren hattı projesi. Bizim derdimiz o. Bu hat şehrimizi ortadan ikiye bölüyor. Biz dedik ki Karşıyaka kavşağı, Eski Rektörlük kavşağı, Başpınar Kavşağı bunlar bizim için önemli yerler. Şehrin %20 nüfusu bu bölgede yaşıyor. Tren hattının diğer tarafında. Bir yerini gelişmesi için önce ulaşımın rahat olması gerekiyor. Ulaşım iyi olacak. Bizim ısrarla üzerinde durduğumuz nokta şehir merkezinde kalan bu hattı şehir merkezi dışına çıkartmak “ ifadesini kullandı. Başkan Saygılı DDY Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıda yetkililere önce bu tren hattını hızlı tren hattı ile birleşmesinin uygun olup olacağı teklifinde bulunduklarını belirtti. Yetkililerin stratejik olarak bunun mümkün olmadığın belirttiklerini ifade ederek “Bize stratejik olarak normal tren hattı ile konvansiyonel tren hattının aynı bölgede olmasını doğru olmadığını söylediler. Neden o bölgede bir tabi afet oldu diğer hat elimizde olsun düşüncesi ile. Bizim istediğimizde şehir merkezinde bu hat. Çok ciddi bir problem. Ankara’da tren geçiyor ama kimse trenin nereden geçtiğini bilmiyor. Çünkü arabanın tekeri tren hattına değmiyor. Bizde değiyor. Bizim problemimiz bu. Tren rayına bizim aracımız değmesin. Bizde onunla ilgili projeler çalıştık ve götürdük. Bu iş hal olacak. DDY geçitler yaparak bize öneri getirdiler. Bizim de iddiamız şehir dışına almak” ifadesini kullandı.

YEŞİL ALAN KONUSUNDA ÇOK HASSASIZ

Başkanı Saygılı eski hastanelerin bulunduğu alanın TOKİ’ye verildiği ve TOKİ’nin burada bir çalışma yapacağı konusunda sorulan soruya “ Şuanda hastanen TOKİ ile görüşmüş olduğu bir şey yok. Biz karşıyız. Kesinlikle böyle bir şey olmasını istemeyiz. Bizim için önemli bir nokta MKE arazileri. Bu konu ile ilgili olarak ta iyi bir noktaya geldik.  Bütün derdimiz yeşil alan. Bütün hesaplar, kitaplar çalışmalar çabalar yeşil alan üzerine. Ağaç konusunda çok hassas ve titiz davranıyoruz. Biliyorsunuz oralarda da tescilli ağaçlar var. Çınar ağaçları var. Kesilmesi mümkün değil. Yani bir çalışma yapılacaksa bu ağaçlara dönük olarak esnemeli. Bu böyle olacak gözüken bu” şeklinde konuştu.

ATM’LER DAĞINIK BİR HALDE

Başkan son olarak geçtiğimiz hafta Meclis’te alınan kara doğrultusunda ATM’lerin bir arada toplanması konusunda bilgi vererek  “ATM’lerle ilgili olarak meclisten aldığımız yetki şu. Süre ile ilgili. Normalde bunların süresi 2-3-5 yıllığına verebiliyoruz. Amacımız ATM’ler dağınık bir halde. ATM’leri şehrin belli noktalarında yan yana sıralamak. Tüm büyük şehirlerde ve gelişmiş şehirlerde böyle bizde böyle olsun istiyoruz” şeklinde konuştu. Meslek Lisesi önündeki lojmanları boşalttıklarını belirten Başkan Saygılı burada bir yol genişletme çalışması yapacakları söyledi. Başkan Saygılı Adliye binası konusunda Adalet Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü yazışmalarını bitirdiğini. Eski Adliye binasının Emniyet Müdürlüğü olacağın söyledi.



İLHAT
21.10.2014 13:42:08
eski tren hattı ile hızlı tren hattı ankarada kayaş ile sincan çıkışına kadar yanyana gidiyor. niçin kırıkkale de yanyana gidemezmiş. başka bir sıkıntı var herhalde.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü