Trafikte önlemler iki katına çıkıyor

Trafikte önlemler iki katına çıkıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Kadri Kartal, kış aylarında kazaların en aza indirilmesi için önlemleri iki katına çıkartacaklarını açıkladı. Aynı zamanda 2012?de denetimlerin artacağını belirten Kartal, ?Aşırı hız ve alkollü araç kullanan sürücülerin bu durumlara u

DENETİMLE SIKLAŞTIRILDI

İl Emniyet Müdürlüğü, kış aylarında kazaların en aza indirilmesi için önlemlerini iki katına çıkartacak. İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, kış aylarında kazaların en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Yağıştan dolayı artan kaza riskini azaltmak için sıkı denetimler yapılacağına dikkat çeken Kartal, ?Aşırı hızlı ve alkollü araç kullananlar için denetimler arttırıldı. Şehirler içi araç kullanan sürücülerin belirli saatlerde dinlenip yola devam etmelidirler. Yorgun olan sürücülerimizi uyarmaktayız. Sürücülerimizin can sağlığı ve kaza oranını azaltmak için sürücülerimize dikkatli araç kullanmalarını istiyoruz.? dedi.

 

CEZAİ İŞLEM

Kartal, ?Bu durumu uygulayan sürücüler sayesinde kaza oranları azaldı. Bu durumu uygulamayan sürücülerimiz içinde denetimler sıklaştırıldı. Kaza nedenleri genellikle aşırı hız ve alkollü araç kullanmaktandır. Alkollü ve hızlı araç kullanıcıları için denetimleri sıklaştırdık. 2012 yılında da bu denetimler daha da artacak. Aşırı hız ve alkollü araç kullanan sürücülerin bu durumlara uymasını bekliyoruz. Aksi takdir de cezai işlem yapılması söz konusudur." dedi.

 

SÜRÜCÜLERİMİZ DİKKATLİ OLMALI

Kış aylarında yaşanması muhtemel talihsizliklerin önlenmesi için sürücülere büyük sorumluluk düştüğünü belirten Kartal, şöyle konuştu: "Kazaların önlenmesi için sürücülerimizin riayet etmesi gereken kurallar var. Biz sürücülerimizin kış aylarında sürat yapmamalarını, alkollü araç kullanmamalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra, zincir, çekme halatı, takoz gibi araçları yanlarında bulundurmalarını istiyoruz."
Haber-Foto Alpaslan Karakoç



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ