Trafikte bedava hayat sigortası

Trafikte bedava hayat sigortası

Emniyet Müdürlüğü dün Millet Caddesinde emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kontrol uygulaması yaptı. Faaliyetler kapsamında sürücüleri uygulamalı olarak bilgilendiren İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, sürücülere emniyet kemerinin

BİLİNÇLENDİRMEK

Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması amacıyla başlattılar faaliyetler kapsamında sürücüleri uygulamalı olarak bilgilendiren Trafik Şube Ekipleri sürücüleri emniyet kemerinin bedava hayat sigortası olduğu ve olası kaza anında hayat kurtaracak derecede önemli olduğu konusunda uyardılar. Ekipler yaptıkları açıklamada ?Emniyet Müdürlüğü olarak tüm yol kullanıcılarını, trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek, güvenli bir trafik ortamı sağlayarak, trafik kazaları ve sonucundaki ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmaya yönelik bir dizi çalışma başlattık? ifadelerine yer verdiler.

 

GARANTİLİ BEDAVA HAYAT SİGORTASI

Yapılan açıklamada ?Bu çalışmalardan biride Emniyet kemeri takılmasıdır. Ülkemizde son üç yılda ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan trafik kazaları incelendiğinde Emniyet Kemeri takılı olan her 1000 (bin) sürücüden sadece %12 si olay yerinde hayatını kaybederken, takmayanlardan %62?si olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları %65?lere varan oranlarda azalttığı bilimsel tespitlerle de anlaşılan ve adeta "Yaşam Garantili Bedava Hayat Sigortası" olan emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri yaptık? ifadelerine yer verildi.

 

PANKARTLAR AÇILDI

Yapılan faaliyetler çerçevesinde iki hafta önce 10 adet "Emniyet Kemeri Takın Hayata Bağlanın" yazılı pankartlar yaptırılarak bu pankartların Sürücülerin rahatlıkla görebileceği değişik cadde ve yollara asıldığını belirten ekipler ?Bunun sürücüler üzerinde etkili de olduğunu tespit ettik. Bu günde yine aynı amaçla bastırmış olduğumuz küçük el ilanlarını sürücülerimize dağıtarak emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolculardan emniyet kemerlerini takmalarını isteyerek kendilerine gerekli açıklamayı yapacağız? dediler.

 

HAYATTA KALMAK

Uygulama sırasında emniyet kemeri takılı olmayan sürücüleri özellikle uyarak ekipler olası bir kaza anında hayatta kalmak için en önemli unsurun emniyet kemeri olduğunu belirterek emniyet kemerine özen gösterilmesinin altını çizdiler. Ekipler ?İlimiz genelinde Şehir içi ve Şehir dışı karayolları ayrımı yapılmaksızın 2011 yılı sonuna kadar emniyet kemeri kullanımının %100?e ulaşmasına yönelik bilgilendirme ve devamında etkin denetlemeler yaparak azami gayreti göstereceğiz? şeklinde konuştular.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama