Trafik kurallarını oyunla öğrendiler

Trafik kurallarını oyunla öğrendiler

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, ve trafik polisleri Ahmet Sümer İlköğretim Okulu?nda bulunan öğrencilere ?Trafik Eğitimi? semineri düzenledi. Seminerde, minik öğrencilere slayt ve çizgi film eşliğinde trafikte yapmaları gerekenler

OKULLARDA ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRİYORUZ

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, okullara giderek öğrencileri bilgilendirdiklerini ve bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi. Minik öğrencilerin güvenliği için trafik polislerinin de öğrencilere yardımcı olduğunu belirten Kaya, bu konuda okullarda polislerin giriş ve çıkış saatlerinde görev yaptığını hatırlattı. Ahmet Sümer İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan mini trafik parkurunda da minik öğrencilere trafik kurallarını oyun ile anlatan Kaya, anı sınıfı öğrencilerinin oyun ile kuralları öğrenmesi gerektiğini söyledi.

SLAYT EŞLİĞİNDE BİLGİ VERİLDİ

Kaya yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi, ?Öğrencilere öncelikle sınıflarda slayt eşliğinde temel trafik kuralları eğitimini veriliyor. Sınıflarda verdiğimiz eğitimlerden sonra aldığımız arabalarla uygulamalı eğitim veriyoruz. Sınıflarda teorisini, dışarıda ise uygulamasını gösteriyoruz. Çocuklar sayesinde velileri de yönlendirebiliyoruz. Çünkü her şey çocuklarda başlıyor. Yirmi yaşına gelmiş birini eğitmekle, yedi yaşına gelmiş bir çocuğu eğitmek arasında çok fark var.?

AMAÇ KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK

?Çocuklara verilen bu eğitim her şeyden daha önemli. Ülkemizde her yıl 10 bin kişi trafik kazasında hayatını kaybediyor. Bu sayı bir ilçenin nüfusu kadar. Her yıl bir ilçe yok oluyor. Bu sadece olay yerindeki veriler. Hastaneye gidip hayatını kaybeden, sakat kalanlar da var. Trafik kazalarında milli servetimizi kaybediyoruz. Bu dönem içerisinde 6 okula gittik. Amacımız bir yıl içerisinde bütün okullara ulaşmak? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti