Trafik kazalarında can yanmasın

Trafik kazalarında can yanmasın

Fahri Trafik Müfettişi İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç, trafik kazalarında yaşamını yitiren kişilerin sayısında artış yaşandığını söyledi.

TRAFİK TERÖRÜ
Fahri Trafik Müfettişi İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç, Trafik Haftasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘‘Bilindiği üzere, ‘’Trafik Terörü’’ ülkemizin yıllardan beri başının belasıdır. Bu problemler bizdeki kadar olmasa da, Avrupa ülkelerinde de yaşanmaktadır.
İşte bu problemlerin çözümü için birçok Avrupa ülkesi, bir araya gelerek, merkezi Paris’ te olan bir konsey oluşturmuş, Türkiye de buraya üye olmuştur. Bu konsey Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı, ‘’Uluslararası Karayolu Güven Haftası’’ olarak ilan etmiştir.Ülkemizde de trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, aynı haftayı ‘’Karayolu Güvenliği ve Trafik Eğitim Haftası’’ olarak kabul edilmiştir.’’

BİR ÇOK KİŞİ CAN VERDİ
‘‘Ulaşım yollarının üzerindeki insanların – hayvanların - her türlü araçların, hâl ve hareketine ‘’ Trafik ‘’ denir. Ulaşım yolları denilince de, (kara – hava – deniz ve demir yolları) ndan meydana gelir. Gelişen teknoloji ve değişen hayat şartlarına bağlı olarak, hızla artan taşıt sayısına uyumlu gelişemeyen karayollarımız ve buna bağlı olarak yeterli kalitede eğitim veremeyen ‘’Sürücü Kursları’’ ndan geçerek, yetersiz bilgi ve beceriyle trafiğe iştirak edenlerden dolayı, trafik sorunu da katlanarak gelmektedir.
Bunların sonucunda her yıl binlerce insan trafik kazalarında hayatını kaybetmekte, yüz binlercesi sakat kalmakta ve milyarlarca milli servet heba olmaktadır.’’

BİLİNÇLİ OLMAK GEREKİYOR
‘‘Tüm bu olumsuzluklar içerisinde, trafik terörü ile mücadelenin yegâne yolu, trafik kurallarına uymakla sağlanabilecektir.
‘’Trafik Haftası’’ nın amacı da, topluma bu kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimini teşkil etmektedir.
Önce trafik kurallarını öğrenerek ve uygulayarak, sonra da çevremize bunları öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olunabilir. Bunun yapılması ise millî bir vebaldir! Zira karayollarında yıllık 15 bin’ e varan canın telef olmasında, az veya çok hepimizin payı olduğu unutulmamalıdır’’dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ