Trafik kazaları terörden beter

Trafik kazaları terörden beter

Bölge Trafik Ekipler Amiri Türköz Ergin, Türkiye?de terörden çok trafik kazalarında vatandaşların yaşamını yitirdiğini söyledi. Günlük 25 bin aracın şehrimizden geçtiğini belirten Ergin, ?Bu konuda önemli çalışmalar ve uygulamalar yaparak, kaza riskini en

BÖLGE TRAFİK EKİPLER AMİRİ TÜRKÖZ ERGİN, 2011 YILI İÇERİSİNDE 14, 2012 YILI İÇERİSİNDE BU GÜNE KADAR 17 ADET TRAKTÖRÜN KAZA YAPTIĞINI SÖYLEDİ. ERGİN, YİNE 2011 YILI İÇİNDE 15, 2102 YILI BUGÜNE KADAR 5 ADET İŞ MAKİNESİNİN KARIŞTIĞI TRAFİK KAZASI MEYDANA GELMİŞTİR? DEDİ.

ÇİFTÇİLER DİKKATLİ OLMAK ZORUNDADIR

Bölge Trafik Ekipler Amiri Türköz Ergin ve Bölge Trafik Şube Müdürü Nevzat Kara, karayollarındaki uyarılar projesi adı altında Hasandede Beldesi?ni ziyaret ederek, vatandaşlara trafik kuralları ve trafikte yapılması gereken konular hakkında seminer düzenledi. Hasandede insanının çoğunun çiftçilik ile yaşamını sürdürdüğünü belirten Bölge Trafik Ekipler Amiri Türköz Ergin, çiftçilerin traktörleri kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. 2001 ve 2012 yılları arasında bir çok ölümlü traktör kazalarının olduğunu bildiren Ergin, bu konuda traktörlerin arkasına uyarıcı flaşörlerin takılması gerektiğini belirtti. Çiftçilerin trafik kurallarına uymaları gerektiğinin altını çizen Ergin, bu konuda herkesin üstüne düşen görevi yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

KURALSIZLIK VE DİKKATSİZLİK

Ergin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ? İlimizde kırsal kesimde yaşayan halkımızın büyük çoğunluğunun geçim kaynağı tarımdır. Ziraat işleriyle meşgul olan vatandaşlarımızın kullandıkları traktör, biçerdöver vb. gibi tarım makineleriyle bağ, bahçe, tarla ve arazilerine güven içerisinde ulaşmaları, ayrıca karayoluna çıktıklarında trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeden, yolda seyreden diğer sürücülerinde can ve mal emniyetinin sağlanması bu tür araçları kullanan sürücülerimizin bazı kurallara uyması gerekmektedir. Tüm Ülkemizde olduğu gibi birçok insanımız kuralsızlık ve dikkatsizliğin kurbanı olmakta, ölüm ve yaralanmalarla birlikte milyarlarca liralık maddi kayıplar yaşanmaktadır. Lastik tekerlekli traktörlerle ve römork takarak ticari amaçla yük taşımak yasaktır. Bu tür araçlar ticari araç olarak tescil edilemez.

TRAKTÖRÜN ÜZERİNE SADECE SÜRÜCÜ BİNMELİDİR

?İl trafik komisyonları kararı ile şehiriçi taşımaları hariç, belli bir konudaki taşımanın yük taşıyıcı araçlarla yapılamayacağından anlaşılmış olması veya mecburi ve geçerli nedenlerle gerek görülmesi hallerinde, taşımanın süresi, zamanı ve güzergahı belirtilmek şartıyla geçici olarak ticari amaçla yük taşımalarına izin verilebilir. Traktör üzerine sürücüden başka hiç kimse bindirilemez. Tarım ürünlerinin toplanması, yüklenmesi veya boşaltılması amacıyla tarla veya işyerine götürülüp getirmek üzere lastik tekerlekli traktörlerin römork veya yan römorklarına oturmaları, kasa kenarlarının düşmeyi önleyecek şekilde kapalı ve örtülü olması şartıyla, taşıma sınırının her tonu için en çok 2 kişi bindirilebilir. Yük üzerinde insan taşınamaz.

HERKESİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİR

Ancak yük ve insanın beraber taşınmasını mecburi kılan hallerde, aracın her türlü hareketi ve durması sırasında insanların bulunduğu sahaya tecavüz etmeyecek şekilde yükün sağlamca tespiti ve römork kapaklarının düşmeyi önleyecek şekilde kapalı olması mecburidir. Tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş ve genişliği 2.55 metre ile 3.05 metre arasında olan araçlar günün kararmasından itibaren gün aydınlanıncaya kadar karayolunda trafiğe çıkarılamaz. Biçerdöver sürücülerinin Devlet Karayolunu kullanmaları esnasında biçerdöver tablalarını, römorkta kenarlara taşmayacak şekilde taşımaları, günün kararmasından itibaren gün aydmlanıncaya kadar devlet karayollarına çıkmalan kesinlikle yasaktır. Traktörlerin; Flâşörlü, yanıp sönen, san ışıklı, dönerli, uyan lambası takmaları zorunludur. İlimiz polis sorumluluk bölgesinde 2011 yılı içerisinde 14, 2012 yılı içerisinde bu güne kadar 17 adet traktörün, yine 2011 yılı içinde 15, 2102 yılı bugüne kadar 5 adet iş makinesinin karıştığı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazaların birçoğu ölüm ve yaralanmayla sonuçlanmıştır. Bu tür üzücü kazaların meydana gelmemesi amacıyla aşağıdaki bazı hususların hatırlatılması zarureti doğmuştur? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü