Trafik kazaları terörle yarışıyor

Trafik kazaları terörle yarışıyor

SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLSUN

Trafik kazaları terörle yarışıyor

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, trafik kazalarının ülkemizde terörden daha çok sayıda insanın yaşamına mal olduğunu belirterek, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, trafik alt yapısının önemli bir şekilde geliştirildiğini açıkladı.

SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLSUN

Kırıkkale´de ?Karayolu Trafik Haftası´ etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan etkinlikte, 112 Acil Servis ekipleri rol icabı trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli bir şekilde çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ?Karayolu Trafik Haftası´ nedeniyle Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda etkinlik düzenlendi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, trafik kazalarının ülkemizde terör saldırılarından daha çok sayıda insanın yaşamına mal olduğunu belirterek, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti. 10-15 yıl arasında karayollarında önemli çalışmalar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, trafik alt yapısının önemli bir şekilde geliştirildiğini açıkladı.

TERÖRDEN DAHA ÇOK CAN ALIYOR

Haktankaçmaz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Trafik gibi ülkemizde terörden daha çok can alan bir sorun ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak için Trafik Haftası´nı kutluyoruz. Özellikle geçtiğimiz 10-15 yıl içerisinde ülkemizde trafik alt yapısındaki çalışmalar çok ileri düzeye ulaştı. Ama maalesef trafik kazalarını o oranda azaltamadık. Öğrendiğimiz trafik kazalarında büyük bir oranda sürücü hatasından kurallara uymamadan kaynaklanıyor. Trafik öyle bir şey ki eğitim düzeyinden, her türdeki insandan karşılaşabileceğiniz ve aynı kurallara tabi olduğunuz bir durum. Makamı, mevkii önemli değil öncelik sırasında bir tek şey belirleyici trafik kuralları.?

TRAFİK KURALLARINA UYUN

?Trafik kurallarına göre kimin önceliği varsa o ona yol verir. Kurallara saygıyı geliştirmemiz gerekiyor. Bu işin maddi kaybı can kaybı var ama çok büyük kaybımız yetişmiş insanlarımızı belki yıllarca annesinin babasının emeğinden tutunda millet olarak onlara sağlamış olduğumuz imkânlarla pek çok inşaları trafiğe kurban veriyoruz. Baktığımız zaman terör konusunda vermiş olduğumuz insanlarla başa baş gibi. Türk insanı olarak trafik kurallarını sevdiğimiz insanlara, aynı yolda seyreden insanların güvenliği için konulduğunu bilmemiz gerekiyor.?

ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

?Bu tür etkinlikler, çocuklarımıza gençlerimize bu duyguyu vermemiz gerekiyor. Öyle bir inancı yerleştirmemiz gerekir ki bir kırmızı ışığı ihlal etmek, en ayıp ve en ağır suç olarak algılanmalı. Emniyet ve Jandarma´nın yollarda yaptığı kontrollerle bu işi önleyemeyiz. Bu tür etkinlikler inşallah gençlerimizin çocuklarımızın bilinçlenmesine çok faydalı olacaktır. Terör belası kadar orun olan bu sorunun ortadan kalkması için elimizden geleni yapmalıyız? dedi.

OKULLARDA EĞİTİM VERİLİYOR

İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, şu ana kadar 23 okulumuza gidilerek 3 bin 172 öğrencimize temel trafik kuralları hakkında görsel olarak bilgiler verilerek, öğrencilerimizin birer trafik dedektifi olması sağlanmıştır? dedi. Çorumlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Trafik kurallarının önemini anlatmak adına bilgi olması açısından sadece polis sorumluluk alanı içerisinde 2016 yılında 10 ölümlü, 928 yaralanmalı, bin 128 maddi hasarlı olmak üzere toplam 2 Bin 066 trafik kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, bin 819 vatandaşımızın yaralandığını ne yazık ki sizlerle paylaşmak isterim.?

PARA CEZALARI ÇOK

?Yine, aynı dönemde 15 Bin 383 adet makbuz karşılığı toplam 3.555.315,00 TL para cezası tatbik edilmiş, 288 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 11 araç sürücüsüne 100 ceza puanını doldurmaktan işlem yapılarak sürücü belgeleri geçici süreliğine geri alınmış, Bin 344 adet araç çeşitli gerekçeler ile trafikten men edilmiştir. 2016 yılsonu itibariyle ilimizdeki tescilli araç sayısı 67 bin 337 adettir. Yine ilimizdeki sürücü belgesi sayısı ise 130 bin 323 adettir.

KAVŞAK NOKTASINDAYIZ

?İlimiz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin güzergâhı ve kavşağı olması nedeniyle trafik yoğunluğu en fazla olan bir il konumundadır. Bunun yanı sıra resmi kurum ve kuruluşlar ile işyerlerinin merkezde toplanması ilimiz çarşı merkezinde park sorununu meydana getirmektedir. Sürücüler ve yayalar; yaşamınızın bir parçası olan trafikte belirli bir düzeni sağlamak için kurallara uymanız gerektiğini unutmayınız? dedi.

YILIN SÜRÜCÜLERİNE KÜÇÜK ALTIN

Konuşmaların ardından yılın örnek servis sürücüsü olarak seçilen Bilal Yıldız´a Vali Haktankaçmaz, yılın örnek taksi sürücüsü olan Süleyman Gevrek´e Emniyet Müdürü Çorumlu, yılın örnek minibüs şoförü Nevzat Bayın´a Şoförler Odası Başkanı Cemil Bora küçük altın takarak ödüllendirdi.

YARALI KURTARMA TATBİKATI

Ödül töreninin ardından 112 Acil Servis ekipleri rol icabı trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli bir şekilde çıkardı. Canlandırılan trafik kazası esnasında, olay yerinde bulunan vatandaşların fotoğrafları sosyal medyada paylaşması, selfie yapması gibi bilinç uyandırıcı mesajlar da verildi. Tören, sağlık, itfaiye, karayolları ve trafik stantlarının gezilmesiyle son buldu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü