TOTALİTER YAPI OLUŞUYOR

TOTALİTER YAPI OLUŞUYOR

CHP İl Başkanı Ziya Kavlak düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Kavlak, ?Bir siyasi parti, istediği yasaları çıkartarak, yargı bağımsızlığım zedeliyorsa, sürekli kadrolaşmak için çaba harcıyorsa, karşı gelenleri her türlü baskı ile sustu

MÜTHİŞ ARTIŞLAR SAĞLANACAĞINA İNANDIRILMIŞ
İl Başkanı Ziya Kavlak, ?Halkın büyük çoğunluğu şaşkın durumdadır. Kurumlar birbirini yıpratmayı sürdürmekte, kavramlar da yıpranmaktadır. Kurumlar Hukukun yüceliği, yargının bağımsızlığı, ordunun güvenilirliği, politikanın çözüm üreticiliği, Cumhuriyetin sağlamlığı ciddi tehdit altında olduğu ortadadır. Bölgemizde olanlar, çöken rejimler genel şaşkınlığı arttırmakta ve özellikle gençlerin ufku karartılmakta analar babalar tedirgin edilmektedir. Devlet çarklarının nasıl döndüğü kendilerine tam anlatılmayan vatandaşlar özelleştirme gelirleriyle sağlık, eğitim, addet gibi vazgeçilmez devlet hizmetlerinin genişletilip iyileştirileceğine, hatta parasızlaştırılacağına, yeni yatırımlarla işsizliğin giderileceğine ve çalışanların ücretlerinde müthiş artışlar sağlanacağına inandırılmıştır.
 
KÖRÜ KÖRÜNE
Özelleştirilmeyi sözde kazanıldığı, söylenen paraların nereye gittiğini, sağlık ve eğitin hizmetlerinin niçin gitgide ticarileştiğini, bozulan okul sistemlerinin yerini alan dershane furyasının nasıl doğduğunu, işsizliğin niçin diz boyu kaldığını, çalışanların neden geçim sıkıntısı çektiğini açıklayamamakta, özelleştirme gelirlerinin nerelere aktığını gösterecek bir denklem de ortaya koyamamıştır. Bitmeyen işsizlik, gitgide bozulan gelir dağılımı, sağlık, eğitim ve adalet hizmetlerindeki perişanlık, hepsi küreselleşme politikalarını körü körüne uygulamakla geçilen yolun pek de hayır olmadığını göstermektedir.
 
YÜKSEK YARGI
Bilindiği gibi 12 Eylül 2010 halk oylamasından sonra ardı ardına hukukla ilgili yasal düzenlemeler, TBMM`de kapsamlı bir şekilde görüşülmeden, ivedilikle yasalaşmaktadır. Bu önemli yasalar, gerekli inceleme yapılmadan, aynı hızla içeriği araştırılmadan onaylanmaktadır. 9 Şubat 2011 tarihinde "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Karim" TBMM`de kabul edilmiş, Yargıtay ve Danıştay ile ilgili yapılan yeni düzenleme sonucunda, bu iki yüksek mahkeme, Anayasa Mahkemesi`nin altında bir şubeye dönüştürülmüştür. Yapılan düzenlemelerle yüksek yargı, siyası iktidarın emrine sokulmaya çalışılmaktadır.
 
BU DAVA KARARLARI, DEHŞET VERİCİ
Yargıtay ve Danıştay`ın düzenlenmesiyle ilgili yasa için muhalefet partileri, barolar, demokratik kitle örgütleri ve yüksek yargı organları açıklamalarda bulunmuşlardır. Medyada her gün izlemiş olduğumuz dava kalmamıştır. Bir kısım nasıl imal edildiği anlaşılamayan belgelere ve evraklara dayanan yargılamalar yapılmaktadır. Bu dava kararları, dehşet vericidir. Artık bağımsız, tarafsız bir yargı ve güvenilecek bir TSK komuta kademesindeki subaylarının tutuklanması, bu insanların Anadolu`nun bağrından kopup yoksul kesimlerden gelen halk çocuklarının olması üzerinde önemle ve özenle durulması gereken bir konudur.
 
ÜLKE ADINA OLUMLU BİR ŞEY BEKLEMEK YANLIŞTIR
2003 yılında Irak`ta Türk subaylarının başına çuval geçirilirken sessiz kalanlar, bugün orduya yapılanların başlıca nedenidir ve gelinen durumda sorumlulukları ağırdır, Sonuç olarak ülkede bir siyasi parti, istediği yasaları çıkartarak, yargı bağımsızlığım zedeliyorsa, sürekli kadrolaşmak için çaba harcıyorsa, karşı gelenleri her türlü baskı ile susturuyorsa, kendi halkına ve bağrından kopan ordusuna güvenini kaybetmiş ise o ülkede totaliter bir yapıya gidildiği çok açıktır. Büyük işgal projesi olan Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olmakla övünenler ve Anayasa Mahkemesi kararıyla suçu tescillenen bir siyasi partiden, ulus adına, ülke adına olumlu bir şey beklemek yanlıştır.
 
KARANLIK GÜNLERE SON VERME UMUDU
Ancak yurtsever insanların partisi ve siyasi görüşü ne olur ise olsun bir araya gelmesiyle, ülkesini seven, tam bağımsızlıktan yana ve emperyalizm karşıtı demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin, bilinçli örgütlenmesiyle bu karanlık gidişten kurtulmak olanaklıdır. Önümüzde çok sıkıntılı ve çetin günler bizi beklemektedir. 12 Haziran 2011 tarihinde genel seçimler yapılacaktır. Bu ileri totaliter uygulamalarından kurtulmak için, 2011 seçimi çok önemlidir ve güç birliği yapılarak karanlık günlere son vermek umudu vardır. Kırıkkale`de bulunan tüm toplum kesimlerinin üzerine düşen sorumluluğu alması ve yerine getirmesi, bir zorunluluktur?
 
 


1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız