Tosbağa gibi gelecek, Tavşan gibi gidecek

Tosbağa gibi gelecek,  Tavşan gibi gidecek

Bugüne kadar 7 kez ertelenen Ankara-Sivas arası YHT seferlerinin başlaması için yeni bir formül bulundu.

29 Ekim de Ankara’dan Kırıkkale’ye kadar eski yoldan normal tren hızında gelecek olan YHT Balışeyh’ten sonra spink yapıp adına uygun hızla kendi yolundan Sivas’a ulaşacak. Bundan sonra seferler bu şekilde devam edecek İddialara göre bir türlü ulaşıma açılmayan yolun Elmadağ ve Kırıkkale arasında bazı viyadüklerde sıkıntı.Tünellerde çökme olduğu için böyle bir formül bulundu. Bu durum ise “YHT kaplumbağ gibi gelecek tavşan gibi gidecek” şeklinde yorumlandı.

HATTIN AÇILMASI 7 KEZ ERTELENDİ

İnşaatı tamamlandıktan sonra açılışı, bazı eksiklikler ve yolda yapılan hatalar nedeniyle 7 kez ertelenen son olarak 4 Eylül’de açılacağı duyurulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının devreye girmesi için nihayet formül bulundu. Hattın özellikle Elmadağ ve Kırıkkale sınırları içinde kalan bazı bölümlerindeki viyadüklerin sorunlu, bazı tünellerde su sızıntısına bağlı çökme olduğuna dair tespitler yapılmasına rağmen hattın açılışı bu defa ertelenmedi. Hattın açılması için ilginç bir formül geliştiren yetkililer Ankara’dan hareket edecek olan Yüksek Hızlı Tren’in Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine kadar eski hattan azami tren hızında gelerek Balışeyh’ten sonra yeni hatta geçerek belirtilen hızla Sivas’a gitmesi şartıyla hattın 29 Ekim’de açılacağını belirlediler.

İLK ARALIK 2020 DE AÇILACAĞI DUYRULMUŞTU

Hatırlanacağı üzere; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Sivas hızlı tren hattında sona geldiklerini belirterek, Haziran ayı itibarıyla projenin tamamlanıp vatandaşın hizmetine sunulacağını söylemişti, Ankara'dan hızlı trenle Balışeyh ilçesindeki yüksek hızlı tren şantiyesine gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, incelemelerde bulunarak, açıklamalarda bulunmuştu.

ANKARA SİVAS YHT ARASI KAÇ KİLOMETRE?

Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hattın 393 kilometre uzunluğunda zor bir coğrafya üzerinde yapıldığını, 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 53 adet viyadük, 217 alt ve üst geçit ile 61 adet köprü ve menfez inşa edildiğini söyledi.

ANKARA SİVAS KAÇ SAAT, ÜCRETİ NE KADAR?

Ankara-Sivas arasındaki 393 kilometrelik projenin tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki 12 saatlik ulaşım süresinin 2 saate inecek. Ankara-Sivas için kullanılması planlan YHT için henüz ücret tarifesi belirlenmedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ