TORTU FUELOİL YİNE KORKUTTU

TORTU FUELOİL YİNE KORKUTTU

Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Destek Tesisleri İşletme Müdürlüğü Enerji Bölümü`nde bulunan atıl durumdaki fueloil tankının sökülmesi sırasında yangın çıktı. Aynı yerde bir süre önce de yaşanan yangın şehirde panik yaşanmasına neden olmuş

 Fueloil tankının oksijen kaynağı ile kesimi sırasında sıçrayan ateşin tank içinde birikmiş fueloil tortusunu tutuşturması sonucu meydana gelen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Meydana gelen yangın MKEK`ye bağlı itfaiyeler tarafından kızsa sürede söndürüldü. Beton havuz içindeki eski tankların kesilerek sökümü sırasında meydana gelen yangın dolayısıyla yükselen siyah dumanı görenler Kırıkkale Belediyesi itfaiyesine haber verdi. Belediyeye ait 2 itfaiye yangına müdahale etmeden geri döndü.
Alınan bilgiye göre, İşçiler, fabrika doğal gaza geçtiği için atıl durumda bekletile eski fueloil tankını keserek sökmeye başladı, bu arada tankın içinde kalan fueloil tortusu aniden tutuştu. Bu arada fabrika tel örgüsü içindeki otlarda tutuştu. Otlar işçilerin müdahalesi ile söndürüldü.
İşçiler olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, olay yerinde bekletilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu arada özel güvenlik görevlileri çevrede tedbir aldı. Basın mensuplarının içeriye alınmadı.
Olayı gören tanıklar, yangının diğer tanklara sıçramamasının büyük bir mucize olduğunu söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, işletmenin doğal gaza geçmesi dolayısıyla ısınma ve enerjide kullanılan eski fueloil tanklarının parçalanarak sökülmesi işlemi sırasında bir tankın içinde kalan fueloil tortusunun alev alması sonucu çıktığını, ancak hazır bulunan itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldüğünü söyledi.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ