Toprak vefalı bir dosttur

Toprak vefalı bir dosttur

Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Makina Ekipman Dağıtım Töreni düzenlendi. 300 çiftçinin ekipman ile desteklendiği törende konuşan Vali Ali Kolat Hollanda ve İspanya'yı örnek göstererek boş toprak bırakmadan çalışılması gerektiği

 

 

 

DAHA KALİTELİ ÜRETİM İÇİN

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafnıdan düzenlenen törenin açılış konuşmasını İl Müdürü Recep Kırbaş yaptı. Kırbaş 297 çiftçinin makine ve ekipman ile desteklendiğini belirterek “ Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve Pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslar arası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla Bakanlığımızca uygulamaya konulan; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Program çerçevesinde % 50 Hibe Destekli Tanm Alet ve Makine alımı ile ilgili işlemler yürütülmüştür” dedi.

 

 

4 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ

Bu kapsamda; 2007 - 2012 yılları arasında yapılan desteklemelerde Kırıkkale’de 3bin 920 çiftçinin makine ve ekipman desteğine başvurduğunu bunların içerisinde bin 605 çiftçinin destekten faydalanmış olup Bakanlık tarafından 4milyon 239 bin 102 Lira hibe desteği verildiğini söyleyen Kırbaş “Yine bu program kapsamında 2007 - 2013 yılları arasında Ekonomik Yatırım desteklerinden 14 Proje tamamlanmış olup toplam 3.219.084,00 " hibe desteği verilmiştir” ifadelerinde bulundu. Vali Ali Kolat ise Hollanda ve İspanya örnekleri ile tarımsal alanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

İSPANYA’DA İMRENDİM

Toprağın vefalı bir dost olduğunu belirten Vali Ali Kolat ‘Toprak ne verirsen onun daha iyisini sana verir. Toprak ile dost olmalı, toprağa iyi bakmalıyız. Hollanda ve İspanya ziyaretlerimde gördüğüm tablo her alanın zeytin ve üzüm ile dikili olmasıydı. Çok imrendim ve bizim de yapabileceğimizi düşündüm” ifadelerinde bulundu. Kolat daha sonra Yüzde 50 hibe destekli ekipman almaya hak kazanan çiftçilere temsili sertifikalarını verdi. Ekipmanları inceleyen Kolat çiftçilerin toplum için önemine dikkat çekti.

 

 

TARIM VE HAYVANCILIK İYİ DURUMDA

Vali Ali Kolat konuşmasında şunları söyledi; “Hakikaten potansiyel olarak Kırıkkale’miz tarım ve hayvancılık bakımından iyi durumda. Daha iyi olabilir mi iyi olabilir. Bu konuda tarım politikası son derece iyi bir noktaya geldi ve biz tarım ülkesi olarak ilk sıralarda yer almaya başladık. Hem ürün çeşitleri, hem de ürün kalitesi bakımından iyi çalışmalar yapılmaktadır. 300 bin hektarın üzerinde ekilebilir arsamız var. Yeterince bunlar değerlendirilemiyor. Hem sulanabilir alanlarımızın az olması. Kızılırmak’tan yapılan baraj ve göller sayesinde daha iyi faydalanacağız”

 

İYİ DEĞERLENDİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ

Kolat “Hayvancılık konusunda da 105 bin küçükbaş, 85 bin de büyük baş hayvanımız var. Bunu da ben şahsen yeterli görmüyorum. Çeşitli fırsatlar tanındıkça bu tarım alanındaki çalışmaların da gelişmesi gerekir. Hem çiftçilerimizin eğitimi açısından, hem de tarlalarımızın kalitesinin artması açısından bakanlığın ve hükümetimizin bize verdiği bütün imkan ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek hepimizin görevi.” dedi.

 

BU YIL DAĞITILAN EKİPMAN VE ARAÇLAR

119 Adet Mibzer, 43 Adet Pülverizatör, 41 Adet Diskli Tırmık,23 Adet El Traktörü, 13 Adet Çayır Biçme Makinesi,12 Adet Balya Makinesi,

9 Adet Sap Toplamalı Saman Makinesi, 9 Adet Toprak Frezesi, 9 Adet Süt Sağım Ünitesi ve Soğutman Tankı,6 Adet Silaj Makinesi, 3 Adet Sıra Arası Çapa Makinesi,4 Adet Yem Hazırlama Makinesi,2 Adet Çiftlik Gübresi Dağıtma Makinesi,2 Adet Pancar Söküm Makinesi,1 Adet Anıza Doğrudan Ekim Makinesi,1 Adet Arıcılık Makine ve Ekipmanı, Desteklenmiştir.Ayrıca çiftçilerimize Bakanlığımız genel bütçe kaynaklarından 35 bin TL değerinde güzlük ekimler için yem bitkileri tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla 2 ton Korunga 2 ton Macar Fiğive 800 kg Yonca tohumu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız