Toplumun Temel Taşı Ailedir

Toplumun Temel Taşı Ailedir

EVLİLİK KURUMU CİDDİ BİR KURUM

Toplumun Temel Taşı Ailedir

Kırıkkale İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından, orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan "Bilinçli Evlilik Mutlu Yuva" konulu proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı´nca desteklenmeye uygun görüldü.

AİLE SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Bu proje kapsamında Kırıkkale Fen Lisesi´nde seminer yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Kırıkkale Barosu avukatlarından Enver Kılıç, Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım katıldı.

AİLE SAĞLAM TEMELLİ OLMALI

Programın çılış konuşmasını yapan okul müdürü Nusret Kılıç toplumun en önemli kurumlarından biri olan aile kurumunun sağlam temellere dayandırılması gerekliliğini, bunun için de bilinçli evliliğin şart olduğunu, bu evlilik gerçekleştirildikten sonra mutlu yuvanın da beraberinde geleceğini ifade etti.

DERNEK HAKKINDA BİLGİ SUNDU

Kısa adı KİMDER olan Kırıkkale imam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Seçilmişoğlu derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kırıkkale´nin en seçkin okullarından birisi olan Kırıkkale Fen Lisesi´nde böyle bir proje ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FEN LİSESİ KIRIKKALE´NİN GURURU

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Fen Lisesinin hem akademik anlamda hem de sportif faaliyetlerde çok başarılı bir okul olduğunu, bundan dolayı Kırıkkale Fen Lisesi´ni çok takdir ettiğini, her platformda okuldan övgüyle bahsettiğini söyledi.

EVLİLİK KURUMU CİDDİ BİR KURUM

Kırıkkale Barosu avukatlarından Enver Kılıç, sunumunda evlilik kurumunun hukuki temelleri üzerinde durdu. Evlilik kurumunun çok ciddi bir müessese olduğunu belirten Kılıç, bu temelin dayandığı hukuki süreci izah etti. Evlenmenin kanunda öngörülen şartları taşıması halinde gerçekleşebildiğini; ancak eşlerin birbirlerine olan sadakatin ve karşılıklı saygı, sevgi çizgisinin bu kurumu pekiştirdiğini, bağları kuvvetlendirdiğini belirtti.

EVLİLİĞİN TOPLUMSAL YERİ

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Adem Yıldırım da evliliğin toplumsal ve dini yönü üzerinde durdu. Yapılan nikâh akdinin çok sağlam temellere dayandığını, günümüzde halk arasında dolaşan nikahla ilgili bazı bilgilerin dinin gerçek özünü yansıtmadığını belirtti. Program, öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla son buldu. Program sonunda seminere katılan öğrencilere dernek tarafından ikramda bulunuldu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü