TOKİ´nin emekliler için konut arazisi belli oldu

TOKİ´nin emekliler için konut arazisi belli oldu

TÜED´DEN MÜJDELİ HABER

TOKİ´nin emekliler için konut arazisi belli oldu

TOKİ tarafından yaptırılacak konutlar projesi kapsamında yer tahsisi belli oldu. Konutların Yuva Mahallesi´ne yapılacağını belirten Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin, ?Valilik ve Belediye arasında devir işlemi gerçekleştikten sonra emeklilerimiz için uygun şartlarda konut üretilecek? dedi.

İŞLEMLER YAPILIYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilere yapılacak zamlar ve merakla beklenilen TOKİ konutlarının yer tahsisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aytekin, ?Derneğimiz TOKİ ile yürütülen emekliye ucuz konut projemiz hızla sürmektedir. Evi olmayan emeklilerimiz ev sahibi olmaları için yapılan girişimler Belediye tarafından olumlu karşılanmış Yuva Mahallesinde 119 bin 952 metrekare arazinin emeklilere tahsis edileceği belirtildi. Valilik ve Belediye arasında devir işlemi gerçekleştikten sonra emeklilerimiz için uygun şartlarda konut üretilecektir? şeklinde konuştu.

ENFLASYON FARKLARI YANSITILACAK

2016 yılı emeklilerin beklentilerini anlatan Aytekin, ?2015 Yılı Genel seçimler öncesinde Emekliler gündemin belirlenmesinde önemli bir yer tutmuş Emeklilere yönelik önemli değişiklerin yapılacağına ilişkin hedefler ön görülmüştür. 2016 yılı itibariyle emeklilere seyyanen 100 lira iyileştirmenin yanında işyerleri açan emeklilerden kesilen destek priminin kaldırılması önemli bir gelişmedir.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI

?Ayrıca 6 aylık enflasyon farkı maaşlara yansıtılacaktır. Tüfe oranına göre emeklilere yansıtılan yüzdeli artışlar düşük aylık alanları mağdur etmiş olup bu artışlar yüzdeli değil seyyanen yapılması ayrıca emeklilere refahtan pay verilmesi için sistem değişikliğine gidilmesi gerekmektedir.?

EŞİTLİK SAĞLANACAKTIR

?Emekliler arasında ayırım olmaması için Emekli sandığı Emeklilerine verilen artışlar SSK ve Bağ Kur emeklilerine de yansıtılmalıdır. 2000 öncesine yapılan intibak uygulaması yapılmış olup bir haksızlığı gidermek için 2000 sonrası emekliler içinde intibak yapılmasını talep etmekteyiz. Bu talebimiz yerine getirildiği zaman sosyal güvenliğin temel ilkesi olan eşitlik sağlanacaktır.?

 500 TL TALEP EDİYORUZ

?Yıllarca sağlık sigortası yatırılan emeklilerimizden hastane katkı payları ve ilaç katkı payları alınmaması isteklerimiz arasındadır. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekmektedir. Vaat edilen promosyonda 300 TL değil 500 TL talep etmekteyiz. Ülkeyi yöneten iktidarın emeklilerin bu sorunlarını dikkate alarak sosyal devletin gereği olarak adil bir çaba içerisinde sorunlara çözüm getirmelidir? dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı