TMO ÇİFTÇİYE RANDEVU VERMİYOR

TMO ÇİFTÇİYE RANDEVU VERMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Çiftçinin arpa ve buğday alımlarında yaşadığı sorunu TBMM’de dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal  mecliste yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi" Geçtiğimiz günlerde yapılan  buğday ve arpa taban fiyatının, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından etkili alım politikası uygulanamamış, piyasada hâkimiyet sağlanamamıştır. Hızlı alım ve erken ödeme yapılmaması nedeniyle çiftçilerimiz mağdur olmuştur. Çiftçilerimiz ürünlerini TMO'ya satmak istemekte ancak TMO'dan randevu alamamaktadır. AKP iktidarlarının yapmış olduğu buğday ithalatı nedeniyle birçok bölgede depoların dolu olduğu ve çiftçilerimizin lisanslı depolardan dahi randevu bulamadığı gelen şikâyetler arasındadır.
   Bir başka konu ise kota fazlası ürününü satamayan çiftçilerimizin düşük fiyat veren tüccar veya piyasa alıcılarına ürününü satmak zorunda bırakılmasıdır. Bu durumda çiftçilerimiz ürününün girdi maliyetini dahi çıkaramamakta, piyasa fiyatları altında ezilmektedirler. Kırıkkale'de ve tüm Türkiye'de çiftçilerimiz Tarım Bakanlığı'nın konuya el atmasını ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini beklemektedirler.

İfadelerini kullanan ÖNAL çiftçimizi üretimden soğutmamalıyız. Emeklerinin karşılığını almalılar ki gelecek yıllarda da üretime daha çok katkıda bulunsunlar dedi."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız