TIP?ta Mucize Ameliyat

TIP?ta Mucize Ameliyat

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde uygulanan bir teknikle 9 kaburgası kırılan hastanın kaburgalarına gerçekleştirilen ameliyatla kelepçeli yöntemi uygulandı. Hastanın yakın zamanda sağlığına kavuşması bekleniyor. İlk defa uygulanan bu yönt

Dokuz Kaburgası Kırılan Hastanın Kelepçe yöntemiyle sağlığına kavuşması sağlandı.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde dünya genelinde yeni yeni ve Kırıkkale`de de ilk defa uygulanan bir teknikle 9 kaburgası kırılan Bilal Altan (62) adlı hastanın kaburgalarına gerçekleştirilen ameliyatla kelepçeli yöntemi uygulandı. Keskin ilçesi Barakobası köyünde iki çocuk babası Bilal Altan, Kurban Bayramı`nda yüksekten düşerek kaburgalarını kırdı. Şiddetli ağrılara ve nefes darlığına dayanamayan Altan, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne getirildi. Burada yapılan çeşitli tetkikler neticesinde hastanın sol tarafındaki kaburgaların kırıldığı tespit edildi. Hastadaki bu durumun düzeltilmesi ve hastanın tekrar eski sağlığına kavuşabilmesi için doktorlar tarafından cerrahi operasyon düşünüldü.

BÜYÜK MUTLULUK

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkant Özpolat, hastasındaki çoklu kaburga kırıklarında dünya genelinde yeni yeni başvurulan ve Kırıkkale`de ise ilk defa uyguladıkları bir tekniği kullanarak ameliyatla kırılan kaburgalar birbirine kelepçelerle tutturuldu. Ameliyat sonrası hastada hızlı bir toparlanma ve iyileşme gören Doç. Dr. Özpolat, uygulanan tekniğin hasta ve kendilerine büyük mutluluk ve kazanç sağladığını söyledi.

TESPİT EDİLDİ

Özpolat, yapılan ameliyatla ilgili olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hastamız Bilal Altan yüksekten düşme şikâyeti ile hastanemize başvurdu. Yapılan gözlem, muayene ve tetkikler neticesinde ağrıları ve nefes darlığı şikâyetleri ile kliniğimize gelen hastamızda baktık ki, sol göğsünde çok sayıda kaburga kırığı gördük. Ekibimdeki Yardımcı Doç. Dr. Nesimi Günal ve diğer arkadaşlarımızla birlikte hastamızı ameliyata aldık. Dünyada yeni yeni başvurulan ve Kırıkkale`de de ilk kez uygulanan bir yöntemle hastamızın dokuz tane kırık kaburgasının en çok hareketli olan ve en fazla zarar görmüş dört kaburgasına bir kelepçeleme ameliyatı yaptık. Özel titanyumdan yapılan metal kelepçelerle kaburgalar, uç uca getirilerek tespit edildi.?

GURUR DUYDUK

?Kaburgalara yerleştirilen bu kelepçeler, çok hafif, karton ağırlığında ve vücutla da son derece iyi geçinen, daha sonra da alınması gerekmeyen bir özelliktedir. Takılan yerde kalmasının hiçbir zararı yok. Esnekliği ve yumuşaklığı bakımından da kaburgaların hareketine de hiçbir sakıncası yok. Ama son derece kuvvetli bir metal. Tespit sonrası ameliyatın erken dönemlerinde daha önce konuşmakta dahi zorlanan hastamız, yatakta dönmesi ve hareket etmesi de mümkün değildi. Ameliyattan hemen sonraki dönemde ki, bugün ameliyat sonrası hastamızın ilk günü. Hastamız bu ilk günde dahi çok çok rahatladığını ifade ediyor. Biz de böyle bir ameliyatı Kırıkkale`de yapmaktan ve böyle bir sistemi kullanmaktan gurur duyduk" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ameliyat sonrası ağrıların daha çabuk geçtiğini ve solunumun da rahatladığını belirten Doç. Dr. Özpolat, toplumda bundan böyle her yaş grubunda görülen kaburga kırıklarında kelepçeleme yönteminin rahatlıkla uygulanabileceğini dile getirdi. Ameliyat sonrasında mutluluğunu beraberinde kendisine refakatçilik yapan eşiyle paylaşan hasta Bilal Altan, gerçekleştirilen ameliyat sonrası çok rahatladığını, rahat nefes alıp verdiğini söyledi. Kendini düşme öncesindeki gibi sağlam hissettiğini ve çok iyi olduğunu belirten Altan, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve diğer sağlık görevlilerine teşekkür etti. 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!