Tıp Fakültesi Acil Servisi Gelişmeye Devam Ediyor

Tıp Fakültesi Acil Servisi Gelişmeye Devam Ediyor

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı yeni binasındaki hizmetlerini daha çağdaş yöntemler ve daha fazla bir ekiple sürdürüyor.

ÇAĞDAŞ YAPILANMA

2004 Aralık ayından bu yana hizmet veren Acil Tıp Anabilim Dalı, 2 acil tıp öğretim üyesi, 7 acil tıp araştırma görevlisi, 15 hemşire, 8 hasta bakıcı, 4 kayıt görevlisi ve 8 güvenlik görevlisi ile Kırıkkale ve çevre illere hizmet sağlıyor. Ülkemizde yetersiz olan acil bakım hizmetlerine çözüm bulabilmek amacıyla akademik yapılanmaya gidilmesiyle birlikte Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi bu dalda daha fazla uzman yetiştirip, çağdaş bir yapılanma örneği ortaya koymayı hedeflemekte.

22 BİN HASTAYA HİZMET

Özellikle bilgi ve birikimiyle uzman bir ekip tarafından verilen Acil Tıp hizmetinin her türden hastaya bakım ve tedavi verdiği için çok önemli olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turgut Deniz, “Acil Tıp Servisi yeni binamızda hizmete geçtiğinden bu yana gerek donanımı, gerekse kadrosu ile gelişmeye devam ediyor” diye konuştu. Deniz “2012 yılında yaklaşık 22 bin hastaya hizmet veren Acil servisimizde tedavi edilen hasta sayısı yeni binaya geldiğimizden beri hayli artış gösterdi. Bu artışta hastanemizin bulunduğu konumunda etkisi büyük”

ÜLKEMİZDE BİR İLK

“Hastanemizin Karadeniz ve Doğu illeri ile Ankara’nın bağlantı noktasında olması, acil servise olan hasta müracaatının yüksekliğinde önemli rol oynamaktadır.” diye konuştu. Bu durumda trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanan kazaların da payı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Deniz, “Servisimizde bulunan çağdaş donanımların dışında özellikle kalp durması sonrası müdahale ile dönen hastalara beyin fonksiyonlarında hasar önleyiciliği kanıtlanmış olan ‘Post Resusitatif Hipotermi’ tedavi uygulaması ülkemizde bir ilk olarak acil servisimizde uygulanmaktadır” dedi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!