Tıp Fakültesi Hastanesine girmek zulüm oldu

Tıp Fakültesi Hastanesine girmek zulüm oldu

?BU DAVRANIŞ, VATANDAŞLA HASTANE ARASINA DUVAR ÖRMEKTİR!?

Tıp Fakültesi Hastanesine girmek zulüm oldu

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine girmek vatandaşa adeta zulüm oldu. Hastane yönetimi tarafından alınan bir kararla Dekanlık Girişi ve Acil Servisten diğer polikliniklere giriş kapıları kartlı sisteme dönüştürülünce, vatandaş hastanenin 1. Katını kullanamaz oldu.

KAPILARA KARTLI SİSTEM, VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

Daha önce belli saatlerde de olsa açık tutulan Acil Servisten diğer servislere geçiş kapısıyla birlikte, mesai saatleri içerisinde sürekli açık bulundurulan Dekanlık Giriş Kapısının kartlı sisteme dönüştürüldüğünü gören vatandaşlar isyan ettiler. Ortopedi ve radyoloji gibi fiziksel sorunlarla ilgili bölümleri barındıran 1. Kata doğrudan girişin bir nevi yasaklandığı belirten vatandaşlar, gün içerisinde hastaneye girişin yalnızca ?Ana Giriş? de denilen Poliklinik Girişinden sağlanabildiğini, Zemin Katta bulunan bu girişte neredeyse hiçbir bölümün bulunmadığını, muayene ve tedavi amaçlı olarak gittikleri hastanede mutlaka üst katlara çıkmak zorunda olduklarını beyan ettiler.

POLİKLİNİK GİRİŞİ OTOPARKA UZAK

Otoparkın bu girişe uzak olduğunun altını çizen vatandaşlar, Poliklinik Girişi önünde araçtan inmek amacıyla bile duraklamanın mümkün olmadığını, çok kısa süreli bir duraklamada bile başta minibüsler olmak üzere birçok aracın arkadan kornaya basarak, hastasını indirmek için duraklayan araçları taciz ettiklerini, yol tıkandığı için onların da haklı olduklarını ifade ettiler. Poliklinik Girişi önündeki büyük alanın da bariyerle kapalı olduğunu, buraya da sadece belli kişilerin araçlarının alındığını belirttiler.  

?BU DAVRANIŞ, VATANDAŞLA HASTANE ARASINA DUVAR ÖRMEKTİR!?

Daha önce üç farklı girişten hastane içine erişebildiklerini ifade eden vatandaşlar, ?Şimdi iki kapı adeta kilitli hale getirildi. Hastane ve üniversite yönetiminin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyoruz. Vatandaşların hastaneye gelmeleri istenmiyorsa neden böyle bir hastane var? Bu davranış, vatandaşla hastane arasına duvar örmektir! Özellikle belli bir yaşın üstündeki ya da ortopedik sorunları olan hastaların en çok kullandıkları Ortopedi ve Radyoloji bölümleri başta olmak üzere birçok önemli bölümü barındıran 1. Kata doğrudan girişimizi engellemelerine anlam veremiyoruz,? diyerek sitemlerini bildirdiler.

VATANDAŞLA GÜVENLİK GÖREVLİLERİ KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Bu uygulama yüzünden kendilerine verilen talimatları yerine getirmek zorunda olan güvenlik görevlileriyle de karşı karşıya geldiklerini kaydeden vatandaşlar, ?Hastane ve üniversite yönetimi bu saçma uygulamadan bir an önce vazgeçmek zorunda! Kimden neyi esirgiyorlar, kimden neyi koruyorlar? Burası bir hastane ve vatandaşlar bu hastaneye en kolay şekilde erişimi, ulaşımı sağlanması gerekirken kapı kapatmak, şifreli kapılar koymak hangi aklın ürünüdür, bir türlü anlam veremiyoruz,? ifadelerine yer verdiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ