Ticaret sektörü gelişiyor

Ticaret sektörü gelişiyor

Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre Temmuz ayında yaklaşık 50 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı. Türkiye gündemi ve bayram tatilinin etkisi, başvuru yapılan toplam iş ilanı sayılarında gözlense de istihdamı olumsuz etkilemedi; Kırıkkale`de ise ti

İSTİHDAMIN NABZINI TUTUYOR
İş günü ortalamasına göre bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artış yaşandı. Otomotiv ve Ticaret sektörleri ise son 4 aydır devam eden yükselişlerini rekorla sürdürdü. Lider online istihdam platformu Kariyer.net, veritabanındaki 20 milyona yakın özgeçmiş ve 53 bine yakın üye firmasıyla; Türkiye`de istihdamın nabzını tutmaya devam ediyor. Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre Temmuz ayı boyunca toplam 14 bin 308 yeni iş ilanı yayınlandı. 2013`ün aynı ayına göre yüzde 7`lik bir artışla toplam 54 bin 901 iş ilanının yayınlandığı Temmuz ayında yaklaşık 50 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı. Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, "Bayram tatilini de içine alan Temmuz ayındaki iş günü ortalaması hesaplandığında, geçtiğimiz ayla kıyasla başvuru yapılan iş ilanı sayılarındaki artış yüzde 2 olarak hissediliyor" dedi.
-OTOMOTİV VE TİCARET İLANLARI REKOR KIRIYOR-
Temmuz ayı boyunca en çok iş fırsatı sunan sektör, 6 bin 532 başvuru yapılan ilanıyla tekstil oldu. Tekstil sektörünü 6 bin 231 ilan ile yapı, 4 bin 709 ilan ile üretim takip etti. Diğer sektörler ve başvuru yapılan iş ilanları sayısı ise şöyle sıralandı: sağlık 4 bin 460, bilişim 4 bin 457, hizmet 4 bin 167, ticaret 3 bin 769, turizm 3 bin 576, otomotiv 3 bin 399 ve elektrik-elektronik 2 bin 921.
-SATIŞÇILAR HER ZAMAN GÖZDE-
Uzun zamandır en gözde meslek, hiç şüphesiz satış pozisyonları oluyor. Bunun yanı sıra Teknisyen ve Tekniker pozisyonuna zaten yoğun olan ilginin arttığını hem sayı hem de sıralama olarak yükseldiğini söylemek mümkün. En çok başvuru yapılan ilan sayısına göre ilk 5 pozisyon incelendiğinde satış temsilcisi (7705), mühendis (5659), muhasebe elemanı (2 bin 387), teknisyen (bin 89), tekniker (bin 1) pozisyonları ortaya çıkıyor.
-BURDUR, Yozgat VE KIRIKKALE`DE ARTIŞ-
Temmuz ayı boyunca en çok iş ilanı gelen şehirler yine 37 bin 77 ilan ile İstanbul, 6 bin 8 ilan ile Ankara, 3 bin 502 ilan ile İzmir, 3 bin 344 ilan ile Bursa, 2 bin 916 ilan ile Kocaeli olarak sıralanırken Anadolu`daki bazı şehirlerdeki önemli hareketlenmeler dikkat çekti. Burdur`da üretim, Yozgat`ta yapı, Kırıkkale`de ise ticaret sektörlerindeki gelişmeler, iş ilanlarına da artış olarak yansıdı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ