Ticaret Borsasından seminer

Ticaret Borsasından seminer

Kırıkkale Ticaret Borsası 2014 yılı hasat mevsimi öncesinde üyelerine yönelik Tarım Bilgilendirme ve Motivasyon Semineri düzenledi. Antalya Kemer Limak Otel'de yapılan seminerin açılışında konuşan Borsa Başkanı Harun Sümer, amaçlarının hasat mevsimi önces

BİLGİLENDİRDİLER
Üyelerine en iyi hizmeti verebilmek adına sürekli yeniliklere imza atan Kırıkkale Ticaret Borsası 2014 yılı hasat mevsimi öncesinde üyelerine yönelik bilgilendirme ve motivasyon semineri düzenledi. Antalya Kemer Limak otelde düzenlenen ve üyelerin yoğun ilgi gösterdiği seminer 3 gün sürecek. Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’in açılış konuşmasıyla başlayan seminerin ikinci gününde Kırıkkale MYO Öğretim Üyesi ve Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Taşkın Erol’un Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Hububat Ekimi, Toprak Analizi, Tohum ve Gübreleme konusunda verdiği seminerle devam etti. Psikolog Ayşe Önem ise Zaman Yönetimi hakkında bilgi verdi. Seminerin bugünkü bölümünde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş’ın Kırsal Kalkınma Yatırımları, Süne ile Mücadele ve Hayvancılık semineri ile devam edecek.

İKİNCİ SEMİNER
Seminerin açılışında bir konuşma yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer “Sizlerle beraber 2009 yılında ilk seminerimizi yaptık. Bugün ikinci seminerimiz iyine sizlerle beraber yapmanın vermiş olduğu şevk ve isteği sizlerle paylaşmak isterim. Bizleri kırmayarak buralara teşrif eden Kırıkkale Üniversitesi MYO Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol’a, Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında görevli Psikolog Ayşe Önem’e, Tarım İl Müdürümüz Recep Kırbaş’a ve KOSBEB İl Müdürümüz Ali Sevinç’e teşekkür ederim” diye konuştu.

İŞLEM HACMİ GENİŞLİYOR
Yönetim olarak üyelerine daha iyi hizmet etmek amacıyla kanunun kendilerine vermiş olduğu yetkileri en iyi şekilde kullandıklarını belirten Başkan Sümer “Elimizden geleni her zaman yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam edeceğiz. Borsa olarak yapmış olduğumuz ürün işlemleri 2013 verilerine göre Buğday: 399, 041, 728 KĞ, Arpa:75.153.922 KĞ, Pancar: 48.305.345 KĞ, Ayçekirdeği:25.305.852 KĞ, Mısır: 3.817.690 KĞ, Nohut: 1.624.758 KĞ dır. 2013 verilerine göre büyük baş canlı hayvan 4 bin 45 adet, Küçük Baş Hayvan:6 bin 213 adet, Et Kargas:1.278.280 KĞ işlem hacimleri gerçekleşti. Borsa olarak Hayvan Pazarı ve Mezbahanenin faaliyete geçmesi için büyük caba gösterdik” ifadesini kullandı.

5 YILDIZLI BORSA
Akreditasyonlu 5 yıldızlı borsa olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Borsa Başkanı Sümer “TOBB öncülüğünde siz üyelerimize kaliteli ve en iyi hizmeti sunmak amacıyla, borsamızı çağın getirdiği yenliklere açık olarak siz üyelerimize en iyi şekilde hizmet etmek amacıyla akradite olma yolunda ilerliyoruz. 4 yıllık stratejik planımız da merkez odaklı olup şehrimize, sizlere yakışır modern bir borsa binası yapmayı hedefliyoruz. Çerikli satış salonumuzda bulunan laboratuarımız da güliten makinası, nır cihazı, indeks, sediminasyon, değirmen hassas terazi, kurugülten cihazları ile beraber 80 tonluk kantarımızla siz üyelerimize hizmet etmekteyiz” sözlerine yer verdi.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYORUZ
Başkan Sümer “Borsa dergimiz Mayıs 2013 yılında hazırlattığımız faaliyetlerimizi yayınladığımız ve tüm Türkiye deki borsalara gönderdiğimiz, aynı zamanda ilimizdeki tüm kamu kurumlarına göndererek faaliyetlerimizin daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamış bulunuyoruz. Bununla beraber, Çiftçilere ödenen prim komisyonu, Kırsal kalkınma yatırımları komisyonu, Vali beyin başkanlığında toprak kurulu ve Savcı beyin başkanlığındaki koruma kurulunda olmak üzere her platformda sizleri temsil etmenin hazzını yaşıyoruz”

80 MEMUR HİZMET VERİYOR
Sümer “Çiftçi müstahsil takip programını Türkiye de bu sistemi uygulayan ilk borsayız. Borsamıza kurduğumuz Server sayesinde İl Tarım Müdürlüğü dahil 7 ilçemizde bulunan İlçe Tarım Müdürlüklerindeki 80 memur bizim sistemimize bağlanarak sizlere ve köylülerimize hizmet vermekte. Bununla beraber muhtasar beyanname listesi ve tahakkuk fişlerinin Borsaya ibraz etmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Sizlere vermiş olduğumuz anketleri de doldurarak geri verirseniz bizlere çalışmalarımızda şevk verirsiniz” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ