THSK´da Kırıkkale damgası

THSK´da Kırıkkale damgası

ANNE DOSTU HASTANELER İÇİN...

THSK´da Kırıkkale damgası

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca (THSK), sağlık hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan "Anne Dostu Hastane Programı"na ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş´in de katıldığı toplantıda Kırıkkale´de yapılan faaliyetler övgüyle söz edildi.  THSK Başkan Yardımcısı Gülsüm Nurhan İnce,  doğum eyleminin "yaşamın en güzel anı" olduğunu söyledi. Anne dostu hastane modelinin geçen yıl 5 pilot hastanede uygulamaya başlandığını anlatan İnce, emeği geçenlere teşekkür etti.

BİLGİ VERİLDİ

THSK Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Sema Savisoğlu da doğum sırasında anne ölümlerine ilişkin bilgi vererek, bunları önlemek ve normal doğumu özendirmek için "anne dostu hastane" modelinin 81 ilde yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. THSK Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Emre Yatmanda programı uygulamak için 8 hastanenin daha başvuruda bulunduğunu belirterek, bu hastanelerin uygun kriterleri taşıyıp taşımadıklarının değerlendirileceği bilgisini paylaştı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü