Tezol ,?Hız artan kazaların bir numaralı sorumlusudur?

Tezol ,?Hız artan kazaların bir numaralı sorumlusudur?

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından sıcaklıkların artması ve tatil sezonunda trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler uyarıldı. Radarla hız denetimine önem verdiklerini belirten Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol ?Hız artan kazaların

43 İLİN GEÇİŞ NOKTASI

Kırıkkale Kayseri Karayolu?nda sürücüleri bilgilendiren ekipler, uykusuz araç kullanma ve aşırı hız konularında sürücüleri özellikle uyardılar. Tatil sezonunda trafik yoğunluğunun arttığını belirten Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol, 43 ilin geçiş noktası olan Kırıkkale?den günlük ortalama 26 bin araç geçtiğini söyledi. Tatil sezonunda bu sayının 35 bini bulduğunu belirten Tezol hava sıcaklıklarının da artması ile kaza oranlarının yüksek olduğunu ifade etti.

 

KAZALARIN SEBEBİ AŞIRI HIZ

Trafik kazalarının bir numaralı sebebinin aşırı hız olduğuna dikkat çeken Tezol sürücülerin dinlenme sürelerine uymamasının da kazaları beraberinde getirdiğini söyledi. Tezol konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Kırıkkale İli Coğrafi konumu nedeniyle 43 İle giden yolların bağlantı noktasında bulunduğundan yoğun bir trafik akımı mevcuttur, 2011 yılı Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü sayımlarına göre İlimizden günlük ortalama 26.000 civarında araç transit geçiş yapmaktadır. Bu araçların yaklaşık 13.000 Kayseri istikametine 13.000`ide Samsun istikametine gitmektedir. Tatil sezonunun başlaması ile birlikte İlimizden transit geçiş yapan araçların sayısı artış göstererek günlük ortalama 30-35 bin civarına çıkmaktadır?

 

AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL

 ?Son zamanlarda İlimizde meydana gelen trafik kazalarının önemli bir kısmını yoldan çıkma ve devrilme şeklinde, önünde seyreden veya duran bir araca çarpma şeklinde olduğu görülmektedir.Bu tür kazaların nedenlerine baktığımızda; aşırı hız, uykusuzluk, yorgun olarak araç kullanma ve dinlenme sürelerine uymama, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın tatillerini geçirmek için ülkemize gelmesi, tatil sezonu olması nedeniyle trafikte seyreden araç sayısının artması, hız körlüğü ve sıcaktan kaynaklandığı anlaşılmaktadır.

Trafik kazalarında hız bir numaralı katildir. İnsanlarımızın yollarda can vermesine artık yüreğimiz dayanmıyor. Sürücülerin hız kurallarına uymamaları sonucunda meydana gelen trafik kazalarını azaltmak için radarla hız denetimlerine ağırlık veriyoruz. Amacımız ceza yazmak değil, hızı azaltarak sizi korumaktır?

 

ÖNERİLERİNE DAHA ÇOK UYMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ

?Trafikte seyreden tüm araç sürücülerinin sıcaklıkların iyice arttığı bu günlerde uzmanların önerilerine daha çok uymalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü sıcak, insanda fiziksel ve ruhsal dengenin bozulması sonucu algılamanın güçleşmesine neden olmaktadır. Aşırı sıcakların kazaları da artırdığı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Araç sürücüleri; bol bol su içmeli, hafif yağsız ve bol sulu yiyecekler tüketmeli, açık renkli ve pamuklu giysiler giymeli, yorgun, uykusuz, araç kullanmamalı, uzun yolda sık sık mola vermeli hem aracını hem kendisini dinlendirmen, en önemlisi de kesinlikle hız yapmamalı, emniyet kemerini mutlaka takmalı, araç kullanırken kesinlikle cep telefonu ile konuşmamalı hatta yolculuğun son iki saatinde cep telefonunu kapatmalıdır?

 

HATALI SOLLAMA YAPMAMALARINI İSTİYOR

 ?İlimizden transit geçiş yapacak sürücülerin yol yapım çalışması devam eden Kırıkkale-Samsun yolu Yağlı rampalarının başlangıç mevkiinden Yozgat istikametine doğru, Yozgat kavşağından Çerikli Beldesinin içinden Yozgat İl sınırına kadar devam bölümlerinde daha dikkatli olmalarını, yoldaki trafik işaret ve işaretçileri ile levhalara uymalarını, kesinlikle hatalı sollama yapmamalarını istiyor, yarın başlayacak olan Ramazan ayının tüm yol kullanıcılarına hayırlara vesile olmasını ve kazasız belasız yolculuk yapmalarını Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü olarak temenni ediyoruz?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ