Terörün her türlüsüne karşıyız

Terörün her türlüsüne karşıyız

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, terörü lanetlediklerini söyledi. Atalay, İslam kimliğiyle terör yapanlar, İslam`a zarar veriyor” dedi.

TERÖR İSLAMLA İRTİBATLANAMAZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirtirken, herhangi bir dinle, özellikle de İslam`la terörün irtibatlanmasının çok yanlış olduğunu söyledi. Atalay, "İslam ve Müslüman kimliğiyle bu terör olaylarını yapanlar en çok İslam`a ve Müslümanlara zarar verdiler ve veriyorlar" dedi.

PARTİLİLER PARTİ ÖNÜNDE KARŞILADI

Kırıkkale’ye gelişinde AK Parti il binası önünde partililerce karşılanan Beşir Atalay, daha sonra basın mensuplarına gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyleyen Atalay, "Terörün herhangi bir dinle, özellikle de İslam`la irtibatlanması çok yanlıştır. Bunu her zaman vurguladık. İslam ve Müslüman kimliğiyle bu terör olaylarını yapanlar, en çok İslam`a ve Müslümanlara zarar verdiler ve veriyorlar. İslam; barış, selam dinidir” dedi.

BÜTÜN HAKLAR DEMOIKRASİ İLE ALINIR

AK Parti’nin Türkiye`de bütün hakların, sorunların ancak demokrasi ve hukuk içerisinde siyaset yaparak alınacağına ve çözüleceğine iyi bir örnek olduğunu belirten Atalay şunları söyledi: “Özellikle hiçbir yerde şiddetle bir şey elde edilemeyeceğini tekrar ifade etmek istiyoruz. Bu konunun İslam dünyasına ve Türkiye`ye, Avrupa`ya yansımaları var. Avrupa`da Müslümanlara, camilere yönelik tehditler var. Fransa Cumhurbaşkanı ve hükümeti doğrusu konuyu iyi yönetiyor. Bunu takdirle karşılamak lazım. İslamafobi ile ilgili de koruyucu yasaların olması yönünde teklifler geliştirdi. Bunu çok önemli görüyoruz. Avrupa ülkelerinde bu bir sorundur" dedi.

TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR ŞEYE İZİN VERİLMEZ

Atalay açıklamasının devamında, "Peygambere hakaret ve alay edilmesi, karikatür ve resminin çizilmesi gibi herhangi bir faaliyete Türkiye`de izin vermeyiz. Bunu yapmak sadece provokasyondur. Müslümanların ileri tepkisini çekmek için yapılan tahriklerdir. Başka bir şey değildir. Herkes bilir Türkiye`de. İslam dininde, Müslümanlar arasında Peygamberin resmi, karikatürü çizilmez, görüntüsü yoktur. Bu konuda emniyetimiz iyi tedbirler almıştır ve hamdolsun vatandaşımız bu tür provokasyonlara karşı daha tedbirlidir. Üzücü bir şey olmamıştır" dedi.

TEPKİLER DÜNYANIN HER YERİNDE VAR

Terörün her türlüsüne karşı tepkilerini göstermeye devam edeceklerini kaydeden Atalay, şunları söyledi: "Dünyanın her yerinde bu yöndeki tahrikler artıyor. Genel olarak Türkiye açısından şunu söyleyeyim. Türkiye, hükümet ve parti olarak bu konularda çok tutarlı bir politika izliyoruz. Her türlü inancın, ibadetin önü açık, özgürlüğü var. Her türlü kıyafetin, düşüncenin özgürlüğü var. Bu konuda Türkiye`de hiçbir sorun yok. Bunların önünü biz açtık. Bunların istismar edilmesi de düşünce özgürlüğüyle falan ilgisi yoktur. Bu derginin ve Türkiye`deki bir gazetenin yaptığı da düşünce özgürlüğüyle ilgisi yoktur. Hamdolsun bu terör olayına karşı tepkimizi gösterdik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Paris`teki yürüyüşe katıldı. Türkiye her seviyede tepkisini gösterdi. Bundan sonrada terörün her türlüsüne karşı tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Ancak dini hassasiyetleri de rencide ettirmeyiz. Onları da korumaya devam edeceğiz. Biz muhafazakâr bir hükümetiz, partiyiz. Değerlerimiz bizim için önemli. Hem düşünce özgürlüğü, hem de değerlerimizin korunması yürüyecektir.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ