Terörün her türlüsünü lanetliyoruz

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz

BU OLAYLAR KİRLİ ELLERİN PLANI

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz

Ankara´da yakın tarihte en kanlı terör saldırısını yaşadıklarını ifade eden Aktif Eğitimciler Sendikası Kırıkkale Temsilcisi Tevfik Delice,  Ankara´da sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, yurdun dört bir yanından farklı siyasi, sendikal, ideolojik tercihlere sahip, farklı etnik kimliklere mensup insanların bir araya geldiğini söyledi.

KİRLİ ELLERİN PLANI

İnsanların demokratik haklarını kullanmak için bir araya geldiğini belirten Delice, ?Miting,  kirli ellerin hain planlarına hizmet etmek üzere patlatılan bombalarla kana bulandı. Onlarca vatandaşımız hayatını kaybederken, 80 milyonun yüreğine ateş düştü. Kandan ve kinden beslenen canavarların, kişisel hırs ile çıkarları uğruna, tüm memleketi ve kendi değerlileri dışındaki herkesi fedaya hazır olduğu gözlendi.  Kaostan beslenen iç ve dış mihrakların 7 Haziran seçimlerini takip eden günlerde hortlattığı görüldü.  Terörün bu hain ve kalleş saldırısında, hedef sadece ?Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi?ne katılanlar değildi.?diye konuştu.

DÜRÜST OLAN HERKESE

Delice, ?Aslında bu saldırı; Birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir hayat sürmek isteyen milyonlara,  Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak isteyenlere,  ?Bu ülke hepimizin ve hepimizi ilgilendiren kararlar alınırken ben de varım? diyenlere.  Birbirimiz gibi olmak, düşünmek ve inanmak zorunda olmadığımızı bilip tüm farklılıklarımızın zenginlik olduğuna inanlara, Hep birlikte yolculuk yaptığımız bu gemi batarsa hep birlikte batacağımıza inanarak, ?bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz? diyenlere, ?Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım? diyen ve bu hürriyeti ?yaşamak? olarak benimseyen aziz milletimizin her bir ferdine karşı yapılmıştır. Benzer acıların bir daha yaşanmaması için devlet ve hükümet yetkilileri ile etkin siyasi aktörleri; Yaşanan karanlık saldırıları bir an önce aydınlatmak üzere gerekli çalışmaları samimi ve şeffaf bir biçimde yapmaya, Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek, insanımızı birbirine düşürecek kin ve nefret söylemlerini terk ederek sorumlu davranmaya,  Bazı kişi, kurum ve kesimleri hedef gösteren eylem ve söylemlerden uzak durmaya, devletimizin bekasına, milletimizin huzur ve saadetine karşı, düzenlenmiş hain saldırılarda ihmali olan siyasi ve bürokratik yetkililerden hesap sormayadır.?dedi.

TERÖRÜ ÖNLESİNLER

Delice, ?İstihbarat ve güvenlik birimlerini okul ve kreş baskınları, gazeteci takip ve tutuklamaları gibi sübjektif amaçlar için kullanmak yerine onları gerçek görevlerinde, devlet ve millet için gerçek tehdit olan kanlı terör saldırılarının önlenmesinde istihdam etmeye davet ediyoruz. Devletimiz, Anayasayla güvence altına alınan, her vatandaşımızın can ve mal güvenliği öncelikli olmak üzere eğitim ortamları, öğretmen ve öğrencilerimizin güvenliğinden de sorumludur. Yürütmenin bu görevini ihmal etmesine hiçbir gerekçe mazeret olamaz ve bu konuda yetkili siyasi-idari hiçbir kişi ve kurumun zafiyet lüksü yoktur.  Cennet vatanın dört bir yanında asker, polis ve sair vatandaşlarımızın şahsında ?barış ve kardeşliğimizi hedef alan? kanlı terör saldırılarını, faillerini, gizli-açık, doğrudan-dolaylı destekçilerini kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah´tan (cc) rahmet, milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimiz yüksek ferasetiyle, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek söylem ve eylemlere fırsat vermeyeceği gibi kin ve nefret strateji ve söylemleriyle halkımızı kutuplaştırmaya çalışanlara gerekli cevapları demokratik ortamlarda verecektir. Allah milletimize ve insanlığa benzer acıları bir daha yaşatmasın. Yaşanan söz konusu olayı protesto etmek için 12-16 Ekim 2015 tarihleri arasında siyah kurdele takarak işyerlerine gitme kararı aldık.?



İLHAT
14.10.2015 22:12:32
FETULLAHCI TERÖRDE DAHİL Mİ.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ