Teröre terör diyemeyen ülkelerle uğraşıyoruz

Teröre terör diyemeyen ülkelerle uğraşıyoruz

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASINDA KONUŞAN KIRIKKALE VALİSİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ TERÖRE KARŞI NET TAVIR ALAMAYAN ÜLKELERİ ELEŞTİRDİ

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASINDA KONUŞAN KIRIKKALE VALİSİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ TERÖRE KARŞI NET TAVIR ALAMAYAN ÜLKELERİ ELEŞTİRDİ

Teröre terör diyemeyen ülkelerle uğraşıyoruz

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Valilik Konferans Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz, ?Epey bir zamandan beri teröre terör diyemeyen, şiddete başvuran bu örgütün eylemlerini terör örgütünün eylemidir diyerek dahi kınayamayan, belki de halen insan hakları konusunda ders veren ülkelerin olduğu bir dönemde biz İnsan Hakları etkinliği yapıyoruz? dedi.

BİRİM MÜDÜRLERİ VE KOMUTANLAR KATILDI

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın da katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkan ve Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Kamu kurum ve kuruluş personeliyle Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri de hazır bulundu. 

10 ARALIK BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİNİN KABUL EDİLDİĞİ TARİHTİR                          

Programın açılış konuşmasına İstanbul´daki hain terör saldırısı sonucu şehit olanlara rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar dileyerek başlayan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?10 Aralık Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edildiği tarih ve bu vesileyle ülkemizde de İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. Bugünü iki açıdan buruk bir şekilde kutluyoruz. Birincisi acımız var. 10 Aralık´ta yaşadığımız terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz var. Epey bir zamandan beri teröre terör diyemeyen, şiddete başvuran bu örgütün eylemlerini terör örgütünün eylemidir diyerek dahi kınayamayan, belki de halen insan hakları konusunda ders veren ülkelerin olduğu bir dönemde biz böyle bir etkinliği yapıyoruz.?

ÜLKEMİZDE TERÖR SALDIRILARI SONUCU BİRÇOK VATANDAŞIMIZ ÖLÜYOR, YARALANIYOR

?Yine başka bir açıdan baktığımız zaman, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin çok basit ifadesi, bir insanın sadece insan olarak yaratıldığı için belli haklara sahip olmasıdır. Ama bugün dünyanın birçok bölgesinde bunun ayaklar altına alındığını görüyoruz. İnsan hakları konusunda diğer ülkelere ders verme pozisyonunda olan ülkelerin, insan haklarına gözlerini kapattığına şahit oluyoruz. Suriye´de ve dünyanın pek çok yerinde olan olaylarda yüzlerce, binlerce insan ölüyor. Ülkemizde de terör saldırıları sonucu maalesef masum birçok vatandaşımız ölüyor ya da yaralanıyor.?

BENİM TERÖRİSTİM İYİ, SENİN TERÖRİSTİN KÖTÜ MANTIĞI YANLIŞ!

?Aynı egemen güçlerin temsilcileri, Brüksel´de, Paris´te veya başka bir yerdeki terör eylemlerini gözyaşları içerisinde kınarken, ülkemizde, Suriye´de ya da başka bir ülkede olan terör eylemlerine terör eylemi dahi demeden saldırıyı kınıyoruz gibi ifadeler kullanıyorlar. Biz, Türk Milleti olarak, Türk Devleti olarak her yerde, her platformda açık ve net bir şekilde ifade ettik. Terörün her türlüsüne karşıyız. Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü mantığıyla değil, terör olduğu için, şiddete başvurulduğu için, masum insanların hayatına kastettiği için karşıyız.?

 BİZLER, İNSANI MERKEZE ALAN BİR MEDENİYETİN ÇOCUKLARIYIZ

?Elbette, Türkiye olarak bizim de insan hakları konusunda eksikliklerimiz olabilir, nitekim geçtiğimiz on yıl içerisinde insan haklarının korunması konusunda devrim niteliğinde yenilikler yapıldı. Bizler esasında insanı merkeze alan bir medeniyetin çocuklarıyız. Ama bunun korunması için mekanizmaların geliştirilmesi konusunda dünyadaki iyi örnekleri almamız gerekiyordu ve bunları hızlı bir şekilde alıp kendi sistemimize entegre ettik. Olabilecek eksiklikleri de bu tür çalışmalar neticesinde inşallah gidereceğiz. Vatandaşlarımızın en iyi muameleye, en üstün muameleye layık olduklarını biliyoruz. Ben, bu vesileyle insanlığın ayaklar altına alındığı dünyamızda, bu tür etkinliklerin düzenlenmesini anlamlı buluyorum. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü´nün insanlık için barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ