Teröre bulaşan-destek olan Vatandaşlıktan çıkartılmalı

Teröre bulaşan-destek olan Vatandaşlıktan çıkartılmalı

TALEP VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TARTIŞILDI

Teröre bulaşan-destek olan Vatandaşlıktan çıkartılmalı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran Başkanlığında 43 Şube ve 18 Temsilciden oluşan Geleneksel Şube Başkanları Toplantısı Kayseri´de yapıldı.

KIRIKKALE ŞUBESİ DE KATILDI

Düzenlenen toplantıya Kırıkkale Şehit ve Gazilerini temsilen Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, Başkan Yardımcısı Yusuf Baran, Musahip Üye Güllüşahan Yalçın ve eşi Mirze Yalçın katıldı. İlimizi temsil eden heyet öncelikle Kırıkkale Şehitliğini ziyaret ederek toplantıya katıldılar.

TALEP VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TARTIŞILDI

Düzenlenen toplantıda Şube Başkanlarından gelen talep ve çözüm önerilerini dinleyen Genel Başkan Taner Uran toplantıda yaptığı konuşmada, ?Toplantımıza 43 ilden şubemiz, 19 temsilcimiz katılmaktadır. Bu heyet, tamamı şehit ailesi ve gazi olan 10 bin kişiyi temsil etmektedir. Toplantının amacı hem gündemle ilgili camiamızın istek ve taleplerini, duygu ve düşüncelerini iletmek hem de ailelerin sorunlarını görüşmek ve bu sorunlara çözüm yolları bulmaktır. Terör son zamanlarda artmış durumdadır. Son 6 aydır 400 civarında askerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi şehit verdik. Gelen her şehitte yüreğimiz yandı, içimiz sızladı. Biz terörle mücadelenin sonuna kadar yapılması gerektiğini, en son terörist bertaraf edilene kadar devletin bütün gücüyle onların üzerine gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı´na kendilerine daha şefkatli yaklaşan bir bürokratın atanmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Genel Başkan Taner Uran, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği gibi teröre bulaşan, bu ülkeye hainlik yapanlara vatandaşlık hakkı bile verilmemesi hatta vatandaşlıktan derhal çıkarılması gerekir. Biz aynı zamanda Aile Bakanlığı bünyesinde kurulan Şehit Aileleri ve Gaziler Daire Başkanlığına bize daha sevgi ve şefkatle yaklaşmasını bilen bir bürokratın atanmasını da talep ediyoruz." dedi. Genel Başkan Uran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu´nun, bir şube başkanına yaptığı ileri sürülen, "Size şu an bütçeden para yok." şeklindeki açıklamasının da takipçisi olduklarını belirtti.

GEREKİRSE BAKANLIK PROTESTO EDİLECEK

Konunun aydınlatılması neticesinde gerekirse Bakanlığı protesto edeceklerini ifade eden Genel Başkan Taner Uran, ?Bir şube başkanının bana verdiği bilgiye göre Erzurum´da sivil toplum örgütleriyle ilgili bir toplantı yapılırken toplantıda şehit aileleri ve gazilerin talepleriyle ilgili Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı ?Biz Sur´a ve Suriyelilere gereken yardımı yapıyoruz. Size bütçeden şu an para yok´ diye bir cümle kullanmış. Bunu bana şube başkanım söyledi, bunu da en kısa zamanda Sayın Bakan ile görüşüp gereği ne ise onu beraber yapacağız. Konuyu araştırdıktan sonra gerekirse şubeler olarak Aile Bakanlığı´nın önünde toplanacağız, protesto eylemi yapacağız.

?TERÖR YANLISI MİLLETVEKİLLERİNE MAAŞ ÖDENMESİ BİR UTANÇ KONUSUDUR?
Milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin açıklamalar yapan Genel Başkan Taner Uran, sözlerini ?Bizim ödediğimiz, Türk milletinin ödediği vergilerle maaş alacaklar ve bizim askerimize, vatandaşımıza kurşun sıkanların sözcülüğünü yapacaklar. Bu kabul edilemeyecek bir şeydir. Bu utanç konusudur. Bu hiç bir ülkede olmaz. Bu utancın derhal giderilmesi lazım. Onlara her maaş ödendiğinde bizim içimiz kan ağlıyor ve bunu kabul etmiyoruz" dedi.

TÜM ŞUBE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Öcal konuşmasının sonunda ?Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi olarak, Sayın Genel Başkanımız Taner Uran´a, Kayseri Şube Başkanımız Sayın Ali Yavuz´a ve Bizleri misafir eden Kayseri Valisi Sayın Orhan Düzgün´e, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik´e ve Talas Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu´na teşekkür ediyoruz? diye konuştu.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok