Teorik eğitimin önemi anlatıldı

Teorik eğitimin önemi anlatıldı

Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri derslerini sınıf yerine acil 112 ambulans içinde işlediler. Sulakyurt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi acil tıp teknisyenliği bölümü 10`ncu sınıf öğrencileri, sınıf ortamında görmüş oldukları teorik derslerini daha kapsamlı ve

ARAÇ VE GEREÇLERİ TANIDILAR

Ders öğretmenlerinden Süleyman İlkbahar, Sulakyurt acil 112`ye ait ambulans aracını okul bahçesine getirterek, öğrencilerin derste işlemiş oldukları konuları ambulans içinde uygulamalı olarak gösterdi. Öğretmen Süleyman İlkbahar, ambulans içindeki bazı tıbbi malzemeleri öğrenci üzerinde uyguladı. Ambulansla ilk defa tanışan öğrenciler, ambulansın içinde bulunan malzeme ve diğer araç gereçleri ilgi ile incelediler, merak ettikleri birçok konuyu da öğretmenlerine sordular.

 

ANLAMA KABİLİYETİ GELİŞİYOR

Acil durumlarda hastanın taşınma şekilleri, hastanın sedyeye alınırken ve ambulansa bindirilirken dikkat edilmesi gereken noktalar, ambulansın içindeki malzemelerin yerleri ve kullanım amaçları, ambulans sirenin çalınması gibi konuların işlendiği derste öğrenciler, birçok tıbbi araç ve gereci yakından görerek öğretmenleri kontrolünde kullanma imkanı da buldular. İlkbahar, bu tür uygulamalı eğitim sayesinde öğrencilerin, ders konularını daha iyi kavrayarak anlama kabiliyetlerinin de geliştiğini vurguladı.

 

TEORİK EĞİTİM YANINDA UYGULAMALI DERS

Okul Müdürü Mustafa Ayhan, okuldaki bazı mesleki derslerin uygulamalı olarak yapıldığını söyledi. Ayhan, ``Okulumuzda acil tıp teknisyenliği ile hemşirelik bölümündeki öğrencilerimiz, kültür dersleri ile birlikte mesleki dersleri de öğrenmektedirler. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz, haftanın belirli günlerinde ilçemizde ve Kırıkkale`deki sağlık kuruluşlarında öğretmenleri ve hastanedeki sağlık görevlileri koordinesinde hastalara tıbbi müdahalede bulunmaktadırlar. Bu nedenle öğrencilerimizin mesleki becerilerini okulumuzda maketler ve tıbbi malzemeler üzerinde defalarca tekrarlar yaparak eksiksiz olarak konularını tamamlamaları gerekmektedir. Öğretmenimizin vermiş olduğu teorik eğitimle birlikte ambulanstaki uygulamalı yapılan birebir eğitimle öğrencilerin bilgileri daha da pekişmektedir`` dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ