Temmuz zammına emekli tepkili

Temmuz zammına emekli tepkili

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, hükümetin Temmuz ayında emeklilere verdiği 5.70'lik zamma tepki gösterdi. Emekliye verilen zam oranının düştüğünü belirten Keskin, emeklilerin mağdur olduğunu bildirdi.

 

ORANLAR DÜŞÜK

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, hükümetin Temmuz ayında emeklilere verdiği zamla ilgili açıklama yaptı. Keskin açıklamasında, “2014 Yılı Ocak ayında 3.27 oranında zam yapılmıştı yılın ikinci yarısı Temmuz ayında ise 5.70 oranında zam olması emeklilerimizi sevindirmemiştir. Emeklileri 5510 sayılı yasaya göre 6 ` şar aylık enflasyona endekslemiş olup, verilen bu zamlar emeklinin gerçek enflasyonu değildir. Emeklinin gerçek enflasyonu % 30 civarındadır.”

 

MAĞDUR EDİLİYOR

“Enflasyon sepetine 450 madde konularak emeklinin sürekli harcamalarının ortalaması düşürülmesi nedeniyle emekliye verilen zam oranıda düşmektedir. Dolayısıyla emekliler mağdur olmaktadırlar. Bu yanlış uygulamanın biran önce düzeltilmesi gerekmektedir. Verilen bu yüzdeli zamlar adil olmayıp az olan daha az çok olan daha çok zam almaktadır. Düşük maaş alanları rahatlatmak için seyyanen zam verilmesi gerekmektedir.” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ