Temizlikte yeni projeler

Temizlikte yeni projeler

KATI ATIK TOPLAMA VE BERTARAF PROJELERİ ANLATILDI

KATI ATIK TOPLAMA VE BERTARAF PROJELERİ ANLATILDI

Temizlikte yeni projeler

Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda İl ve İlçe Belediyelerin Katı Atık Sorumluların katıldığı toplantıda Katı atık Toplama ve Bertaraf projeleri anlatıldı.

TÜBİTAK MAM TARAFINDAN HAZIRLANACAK

TÜBİTAK MAM tarafından hazırlanacak olan projelerin güvenilir ve gerçek veriler üzerinden yürütülebilmesi amacıyla gerek iletişim kurulması gerekse de yapılacak detay çalışmaları için bir sunum yapıldı. Sunumu TÜBİTAK Çevre Mühendislerinden Sedat Yalçınkaya anlattı.

İL VE İLÇE SORUMLULARI KATILDI

Toplantıya il ve ilçelerin Katı Atık sorumluları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri katıldı. İl bazında atık yönetim sisteminin mevcut durumunun ortaya konulması, Katı atık toplama ve bertaraf maliyetlerinin belirlenmesi, Belediye atıkların izlenmesi ve takibe ilişkin yazılımın oluşturulması ve atık yönetim ve maliyet planlarının oluşturulması toplantının temel amaçları olduğu ifade edildi. Ayrıca saha çalışmaları ile mevcut atık durumu, atık işleme ve geri kazanım tesisleri, atık toplama bertaraf maliyetleri gibi güncel durumlar ile ilgili bilgiler verildi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü