Telkin yöntemiyle her derde deva bulunur

Telkin yöntemiyle her derde deva bulunur

Güzel Hasletler Eğitim Derneği Başkanı Raziye Ünal yaptığı açıklamada telkin yöntemiyle vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürebileceğini söyledi. Ünal bu yöntemle kilo sorunlarını dahi çözdüklerini ifade etti.

DERNEĞİMİZİN ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA YANKILANACAK ÇALIŞMALARI

Dernek olarak Eylül ayı içinde ses getirecek çalışmalara imza atmayı planladıklarını söyleyen Ünal insanların telkin yöntemi ile bazı kötü alışkanlıklardan kurtulabildiği gibi sağlıklı beslenerek sağlıklı bir yaşam süreceğini ifade etti. Ünal’ın açıklaması şu şekilde “Derneğimizin eylül ayında yapacak olduğu kongrede sonra dünyada ses getirecek çok önemli atılımlar gerçekleşecektir. Dünyadaki kavgaları, akan kanları savaşları durduracak, 2-Hakkı tutup kaldırarak sevgi, barış seli akıtacak, 3- insanlar arasındaki olumsuzlukları olumlu hale çevirip barış yapacaktır. Bu çalışmaya Eylül ayında yapılacak Güzel hasletler eğitim Derneğinin olağan kongresine yapılacak bir tüzük eki ile başlanacaktır. Etkili konuşma kapasitesine sahip, toplumun sorunlarına dört elle sarılacak huzur ve barış konusunda duyarlı, insan psikolojisinden anlayan, sağlık kişilik ve başarı konularında tüzüğümüze göre topluma yararlı bilinçli anlayışlı ve çalışmalarımızı onaylayan dürüst kişilerin kongreye katılmalarını ve kongre sonunda yönetimde olmalarını görmek istiyoruz.

GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ ÇALIŞMANIN KONUSU

Önce Ülkemizde ve dünyada sürekli barışı sağlanmasına katkıda bulunacak bir dernek olarak hazırlığımızı tamamladıktan sonra kendimizi yerel ve ulusal basına tanıtarak, derneğimizin şube ve temsilciklerini ülke içi ve dışında yayarak güzel hasletlerin tanıtımını başka dillere çevirerek dünyaya tanıtımı gerçekleştirilecektir. İnsan kalbine her yerden iyi ve kötü hisler akar hangi hisler ağır basarsa insan o tarafa yönelir. İnsanların çoğu değişken çok azı sabit yapıya sahiptir. Bizim görevimiz insan kalbini iyiye yönlendirmektir. Yönetimimiz insan nefsine ağır gelmeyecek olumlu tarzdaki sevgi, saygı, hoşgörü ağırlıklı güzel fikirler ve duyguları bütün siyaset kamu kurum ve kuruluşlardaki özel kurumlardaki liderlere hiç kimseye ayırımcılık yapmadan bilgi gönderilecek bu bilgiler telkinle empoze edilecektir, dış Ülkelere gidecek mesajlar önce temsilciliklerimize gider onlarda gönderilecek çeviriyi hem bize, hem de liderlere gönderirler.

BARIŞ HÂKİM OLSUN KAVGALAR DURSUN

 “Ülkemizde ve Dünyada sevgi, barış, hoşgörü olsun, savaşlar kavgalar dursun.” Sloganı ile Allah için, insanlık, insan hakları adına, millet ve memleket huzuru için Dünya ülkelerinde ve dünya ülkeleri arasında olabilecek sorunlar ve barışçıl çözümler konusunda Siyaset liderleri bilgilendirilir. Hak ve adalet herkes için olduğundan, haksızlığı duyurmak, kendimize yapılmasını istemediğimiz haksızlığın başkasına yapılmasını engellemektir. Barış elçiliğinde hangi ilimlerden faydalanırız. Geçmişte yaşayan Yunus Emre, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli gibi büyük zatların ve günümüzdeki Yazar ve şairlerin sevgi barış güzel sözlerin den faydalanılır. Gönderilen yazının, kişinin ruh haline konumuna uygun için, mesaj gönderilecek liderlerin öz geçmişinin, genel konumunun çevirisi yönetimimize iletirler, bizde o lidere özel mesajımızı uzmanlarımızla görüşür hazırlar göndeririz, Toplu mesajlar web sitemizde de yayınlanır.

KÖTÜLÜKLER DÜNYAYI CEHENNEME ÇEVİRİYOR

Sonuç: Kötülükler Dünyayı cehenneme çeviriyor, İyilerde bir araya gelerek Dünyamız huzurla yaşanılacak bir yer haline getirecekler. Nefis ve şeytan insanı kavgayı fısıldarken, akıl ve mantıkta insanlara öfkeyi kontrol altına almak ve aklı kullanmak gereğini bildirir. Halkımızdan isteklerimiz: bu hayırlı çalışmaya katılıp destek vermesidir. Salı, Çarşamba, Perşembe saat 9-16 arası eğitim ve üye kayıt çalışmalarımız sürecektir.  Derneğimizin Akıl, Kuran ve Bilim ışığında yapacak olduğu Kişilik, Sağlık, Başarı, konulu Eğitim Telkin danışmanlık hizmetleri içinde şimdilik aşağıdaki konuları işlemeye başlıyoruz. Aile, kardeş, komşu ve çevremizle ilgili olabilecek sorunlar çözülür, küsler, barıştırılır. (Bunun için önce kişiler ve sorunlar tanımlanır, tarafsız, doğruluktan ayrılmadan, kişiler arasında sevgi, barış ve empati sağlanır, olabilecek yanlış anlamalar belirlenir, insan gönlü telkinlerle huzur bularak sakinleşir. Aşırı kilolardan kurtulmak isteyenlere sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirerek, zararlı gıdalardan ve kilo yapan yiyeceklerden uzak tutarak, gıda da israfçı alışkanlıklardan kurtararak, kilo vermesi sağlanmaktadır.

GIDALARA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİR

Hastaların, hastalıklarını iyi tanımasını ve tedavide hangi gıdaları ne kadar yiyip, hangilerinden uzak durarak tedavi olması gereğini, telkin vererek öğrenmesine katkıda bulunulur. İşsizlerin iş bulmasına, çalışmayı sevmesine, zamanını değerlendirmesine yine telkinlerle yardımcı olunur.  Allah inancı, iman ve ahlakla ile ilgili korularda insanlar bilgilendirilir. İnsanlara iman değerlerinden bahsederek, Yaratana, kendine, ailesine ve insanlara yönelik sorumluluklarının pekişmesine başarılarının artmasına sağlıklı yaşamasına katkıda bulunulur.  Çocuğun nasıl eğitileceği ile ilgili eğitim çalışmaları yapılır. Çocuk yetiştirirken ailelerin karşılaşabileceği sorunlara çözüm önerilir. Genel ve Kişiye özel telkinlerle ailenin çocuğunu daha iyi eğitmesi sağlanır.

KUR’AN VE BİLİMİN IŞIĞINDA

Sigara bırakma programından herkes yararlandırılır.  Ergenlerin aile içi sorunlarında çözümleyici destek sunulur. Derslerinde nasıl başarılı olacağı konusunda yardımcı olunur.  Telkinlerle başarılarının devamı sağlanır, olabilecek sorunlar çözümlenir. Telkin: Verilen bilginin unutulmaması için, gereken özel kafiyeli ve etkili kısa notlardır. Kişinin bu kısa notları 21 gün sabah akşam okuyup ezberleyerek bilinçaltına işlemesidir. Bunun gibi Kişilik, Sağlık, Başarı, konulu sorunların çözümü için haftanın 3 günü: Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Saat 8:30 la 16:00 arasında dernekte olacağız. Bu çalışmaları Dernek Başkanı Raziye Ünal, AKIL, KURAN VE BİLİM IŞIĞINDA 58 yıllık bilgi ve tecrübeleri ile Yürütecek Takıldığı yerlerde uzmanlardan, kitaplardan ve internetten faydalanıp kişilere vaad ettiği günde cevap ve telkin hazırlayacaktır. Ayrıca toplu eğitimler hazırlayacak, gereğinde uzmanlar da davet edecektir.

SAĞLIKLI BESLENME, KİLO VERME EĞİTİM ve TELKİNLERİ

Günümüzde diyetisyenlerin doktorların kilo verme konusunda sayısız bilgilerini okuduk, kuran ve hadise uyan bilim adamlarının tavsiyelerini aktaralım diye bu çalışmayı hazırladık. İki öğünden fazla yemek yemeyen sevgili Peygamberimiz günde iki proteini bir arada yememiştir. Bizlerde üç dört öğün yeme ihtiyacı hissediyorsak bunu yavaş, yavaş iki öğüne düşürmeliyiz. Süt, süt ürünleri ile balığı, yumurta ile eti, Dana eti ile tavuk eti beraber(kıymalı yumurta, sucuklu yumurta). Balık ile dana etini bir arada yememeliyiz. Tek sade yememizin nedeni aldığımız gıdaları iyi hazmedebilmektir. Kur’an “helâl ve temiz” olanın yenmesini tavsiye ederken Helâl olan gıdalar da aşırılığa kaçıp israf etmeyi yasaklıyor. Bu kesin emirdir. Helal bellidir, temizliğin anlamı kirlerden arınmak, sade yemek, karıştırmamak, kimyasal kirliliklerden, GDO’lu ürünlerden uzak olmak, demektir. Yemeğe Besmele ile başlamak, sonunda "Elhamdülillah” demek. (Yapılan araştırmada besmele çekilerek yenen yemek ve su insan vücudunda yararlı hale geliyor.)



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü