Telefondaki telsiz sesine inanmayın

Telefondaki telsiz sesine inanmayın

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar çeşitli yöntemler kullanan telefon dolandırıcılarına karşı herkesi dikkatli olmaya çağırdı Onar: "Dolandırıcıların ikna kabiliyeti çok yüksek. Arkada telsiz sesi kullanarak özellikle ev hanımlarını dolandırıyorlar bu şe

EMNİYET MÜDÜRÜ HASAN ONAR DOLANDIRICILARIN TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANDIĞINI BELİRTEREK VATANDAŞLARI UYARDI.

Telefondaki telsiz sesine inanmayın

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar çeşitli yöntemler kullanan telefon dolandırıcılarına karşı herkesi dikkatli olmaya çağırdı Onar: "Dolandırıcıların ikna kabiliyeti çok yüksek. Arkada telsiz sesi kullanarak özellikle ev hanımlarını dolandırıyorlar bu şekilde arayanlara inanmayın” dedi.

FONDAKİ TELSİZ SESİNE İNANMAYIN

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, arka fonda telsiz sesi kullanarak vatandaşları inandırmaya çalışan telefon dolandırıcılarına karşı herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Onar, kendini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin "telefonla dolandırıcılık" yöntemiyle son dönemlerde birçok kişiyi mağdur ettiğini belirterek, "Polis, savcı, asker ya da farklı bir kamu görevlisi suçu ya da suçluyu takip için para istemez. Telefonla arayan kişi ne kadar inandırıcı olsa da hiçbir zaman şüpheyi elden bırakmayın. Mutlaka en yakın karakola gidin ya da 155`i arayarak durum hakkında polise bilgi verin" dedi.

TEKNOLOJİYİ ÇOK İYİ KULLANIYORLAR

Gelişen teknolojinin sağladığı imkânları kendi çıkarları için kullanan dolandırıcılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Onar, şunları söyledi: "İletişimi kullanarak özellikle telefonlarla vatandaşlarımızı dolandırmaya çalışıyorlar. Vatandaşlar önce ev telefonlarından aranıyor. Kendilerini polis veya diğer kamu görevlisi olarak tanıtıyorlar. Konuşurken de arka fonda polisin telsiz sesini kullanarak vatandaşı inandırma yönüne gidiyorlar. Vatandaşı inandırdıktan sonra kendisinin cep telefonundan aranacağını ve telefonunu kapatmaması söyleniyor. Nitekim de kişi, cep telefonu ve diğer bilgilerine ulaşıldıktan sonra aranıyor. Kişilerin bilgilerine vakıf olan dolandırıcılar, aradıktan sonra sürekli telefonla konuşarak şahısın başka kişilerle irtibat kurmasının önüne geçiyor."

SON İKİ AYDA 6 KİŞİ YAKALANDI

Kırıkkale`de son 2 ayda bu yöntemle dolandırıcılık yapan 6 kişiyi suçüstü yakaladıklarını, bu şüpheliler hakkında gerekli adli tahkikatların yapıldığını belirten Onar, bu sürede yürüttükleri çalışmalar sayesinde 50 kişinin aynı yöntemle dolandırılmasını önlediklerini ve yaklaşık 500 bin liranın dolandırıcılara kaptırılmasını engellediklerini söyledi. Onar, bazı vatandaşların dolandırıcılara inanarak yaklaşık 50 bin lirayı kaptırdığını ifade etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü