Teknoloji oyunlarımızın önüne geçti

Teknoloji oyunlarımızın önüne geçti

Vali Ali Kolat, insan yaşamının en önemli ve en keyifli dönemin çocukluk dönemi olduğunu söyledi. Çocukların teknoloji ve bilim çağında, eski sokak oyunlarını unutmaması gerektiğini belirten Kolat, bunun olmaması için bu tür etkinliklere önem vereceklerin

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN ?BİR ZAMANLAR BİZDE ÇOCUKTUK? İSİMLİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MERKEZ VE İLÇE OKULLARININ KATILIMIYLA GEÇTİĞİMİZ GÜN 17 AĞUSTOS KAPALI SPOR SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ.
Teknoloji oyunlarımızın önüne geçti  
Vali Ali Kolat, insan yaşamının en önemli ve en keyifli dönemin çocukluk dönemi olduğunu söyledi. Çocukların teknoloji ve bilim çağında, eski sokak oyunlarını unutmaması gerektiğini belirten Kolat, bunun olmaması için bu tür etkinliklere önem vereceklerini bildirdi. 
VALİ ALİ KOLAT DA YARIŞTI
17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ikinci Geleneksel ?Bir Zamanlar Bizde Çocuktuk? isimli Çocuk Oyunlarına merkez ve ilçe okulları katıldı. Düzenlenen programa Cali Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve çık sayıda öğrenci velileri katıldı. Proje kapsamında 44 ilkokul, 36 ortaokul olmak üzere 1000 sporcu katılırken öğrenciler seksek, ip atlama, mendil kapmaca ve tombik oyunlarında yarıştılar. 
BASIN MENSUPLARINA MADALYA
Yarışma ilk olarak mendil kapmaca oyunu ile başladı. Vali Kolat Mendili tuttuğu yarışmada takım kaptanları olarak Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü yarışırken basın mensupları da yarışmaya katıldı. Mendil kapmaca oyunundan sonra ip atlama yarışmasının açılışını Vali Kolat yaptı. Öğrencilere taş çıkaracak şekilde ip atlayan Vali Kolat gösterdiği performans ile katılanlar tarafından alkışlandı. Tombik oyunları oynanırken, oyunun açılışını sırası ile Vali Kolat, Milli Eğitim Müdürü Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Danacı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ünlü yaptı. Son olarak sek sek oyununda Vali Kolat ile iki öğrenci yarıştı. Yarışmaların ardından Vali Kolat, İl Emniyet Müdürü Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Okur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ünlü, Belediye Başkan Yardımcısı Danacı öğrencilere ve oyunlara katılan basın mensuplarına madalyalarını takdim ettiler.
PROJELER DEVAM EDECEK
Yarışmaların sonunda konuşma yapan Vali Kolat, yapılan projede emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Geleceğimiz olan çocuklar için ellerinden gelen desteği ve değişik spor aktivitelerinin yapılmasında her türlü destekleri sağlayacaklarını dile getiren Vali Kolat, ?Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacı ile bu tür spor organizasyonlarına ihtiyaç var. Gençlerimizi televizyon karşısında hareketsiz kalmalarını önlemek için sağlıklı bir nesil yetiştirmek için gençlerimizi spora yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için birçok projeye imza atıldı. Bundan sonrada devam edecektir? dedi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü