TEKNOKENT´te 10 firma faaliyete başladı

TEKNOKENT´te 10 firma faaliyete başladı

"80 ŞİRKET FAALİYET GÖSTEREBİLECEK"

TEKNOKENT´te 10 firma faaliyete başladı

Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi´nde konuşlandırılan geçici prefabrik binasındaki 10 adet ofis, girişimciler tarafından çok kısa sürede kiralanarak faaliyetlerine başladı.

ÖĞRETİM ÜYELERİ GÖREV ALIYOR

TEKNOKENT´te bulunan Yazılım, Savunma Sanayi, Gıda, Kimyasal, Elektrik-Elektronik, Makine tasarım alanlarında çalışan firmaların 5´inde Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri danışmanlık yapıyor. Ayrıca 2 adet ofiste yine Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyelerinin ortak olduğu şirketler faaliyetlerini sürdürüyor.

"80 ŞİRKET FAALİYET GÖSTEREBİLECEK"

Girişimcilerin Kırıkkale Üniversitesi TEKNOKENT´e gösterdikleri ilgiden memnuniyetini dile getiren Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı, TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kocamış, ?Mayıs ayında yapmış olduğumuz ilk Genel Kurul Toplantısında da sözünü ettiğimiz, geçici prefabrik binada hizmete başlayan 10 ofis, Kırıkkalemizin ekonomik olarak gelişimine katkı sağlamaya başladı. Merkez binamızın kısa sürede tamamlanmasıyla 80´e yakın şirket TEKNOKENT´te faaliyet gösterebilecek. Uluslararası arenada ekonomik ve teknolojik rekabet gücünü artırmak isteyen girişimciler, Kırıkkale Üniversitesi TEKNOKENT´e ait internet sitesinden temin edebilecekleri Ar-Ge projelerini anlatan başvuru formlarını doldurarak başvuru yapabilirler? diye konuştu.

BÜYÜK KATKILAR SUNACAK

Aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyelerinin de kısa bir süre içinde TEKNOKENT´e yoğun ilgi gösterdiğini belirten Prof. Dr. Kocamış, bu ilginin öncelikle bölgenin ve daha sonra ülkenin Üniversite- Sanayi işbirliklerine ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük katkılar sunacağının birer göstergesi olduğunu belirtti.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu