Tekne hırsızları, tarihi eser kaçakçısı çıktı

Tekne hırsızları, tarihi eser kaçakçısı çıktı

FİLM GİBİ OPERASYON

Tekne hırsızları, tarihi eser kaçakçısı çıktı

Bahşılı İlçe Jandarma Komutanlığı ve polis ekiplerince, tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda, binlerce yıl öncesine ait olduğu belirtilen “Medusa (Helios) Güneş Tanrısı” ile bilgeliği temsil eden “Çift Horoz” figürlerini tasvir eden tarihi eserler ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karaahmetli köyündeki bir evin bahçesinden kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce iki balıkçı teknesinin çalınması üzerine inceleme başlatan Bahşılı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek, balıkçı teknelerini çalan 3 şüpheliyi tespit edip teknik ve fiziki takibe aldı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir evde saklandığı tespit edilen 3 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda soruşturmaya dâhil olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri ve Bahşılı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin birlikte yaptıkları arama sonucunda şüphelilerin Bahşılı’da saklandıkları ev ve bahçesinde 2 balıkçı teknesiyle birlikte Medusa (Helios) Güneş Tanrısı ile bilgeliği temsil eden Çift Horoz figürlerini tasvir eden tarihi eserler ele geçirildi. Taşların hangi döneme ait olduğunun tespiti için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinden arkeolog talep edildiği öğrenildi.

Uyuşturucu, adam yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve Su Ürünleri Kanununa muhalefet gibi suçlardan pek çok sabıka kayıtlarının olduğu öğrenilen şüpheliler, işlemlerinin ardından Kırıkkale Adliyesine sevk edildi. 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama