Tekbıyıkoğlu Yatırımları Yerinde İnceledi.

Tekbıyıkoğlu  Yatırımları Yerinde İnceledi.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Delice İlçesine bağlı Çatallı köyünde, ilk olarak köy konağında vatandaşlarla bir araya geldi.

Ardından Delice İlçesine 27 km uzaklıkta bulunun Çatallı (Hamisbeyli) köyünde mevcut deponun yetersizliği ve içme suyunda yaşanan sorunlardan dolayı başlatılan çalışmalar çerçevesinde Kırıkkale İl Özel İdaresince yapılan, 2023 yılı içerisinde yapımı tamamlanan 50 Tonluk prefabrik içme suyu deposunda incelemelerde bulundu.

Vali Tekbıyıkoğlu, yapılan çalışmaların temel amacının vatandaşlarımızın temiz suya ulaşmaları ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri olduğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

Su Deposu incelemesinin akabinde Delice İlçesine bağlı Evliyalı, Coğul ve Alçılı köylerinin faydalandığı 1978 yılında yapılan ancak mevcut su alım yapısı bent ve beton kaplamalı kanalları tahrip olan, suyun alımı ve iletimini kesintiye uğratan sulama sisteminin yenilenmesi amacıyla 2022 yılında KOP Başkanlığı KÖSİP (Küçük Ölçekli Sulama İşleri) programı çerçevesinde sunulan ve kabul edilen projede yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.

Bent su giriş kapağından 3 kademeli siltasyon havuzuna alınan ve kapalı sistem boru hatları ile hazırlanan proje ile Vali Tekbıyıkoğlu, 150 çiftçimizin faydalanacağı, 534 hektar tarım arazisinin sulanabileceğini ve vatandaşlarımızın gelir ve refah seviyesinin artırılacağını ifade etti.

Sulama suyunun kaynaktan alımı ve iletimi esnasında oluşan kayıpları önlemek ve sulama randımanını artırmak amacıyla hazırlanan projenin yüklenici firma tarafından işe başlanıldığı ve 2 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Programa, Delice Kaymakamı Burak Akköz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan eşlik etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız