TEKBIYIKOĞLU HUBUBAT HASATINI BAŞLATTI

TEKBIYIKOĞLU HUBUBAT HASATINI BAŞLATTI

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Aşağımahmutlar Mahallesinde 2023 yılı Hububat Hasat Şenliği düzenlendi.

2023 yılı hububat hasat şenliği için düzenlenen programa katılmak üzere Aşağımahmutlar Mahallesine giden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun programda yaptığı konuşmada: Bu sene geçen seneden daha bereketli bir yıl oldu. Son üç dört senede hasılatımız neredeyse beş katına çıkacak şekilde hasılatımız arttı. Tarım dünyada bir başka istikamete doğru gidiyor. Modern tarım çok kıymetli. Dünyada tarımla uğraşmak az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerin işi değil. Gelişmiş olan ülkeler diğer işlerini yaptığı gibi tarımı da elden bırakmıyorlar. Öyle ki toprak büyüklüğüne göre Hollanda ve İsrail neredeyse dünyada birinci sırada. Tarım sektörü geçim elde etmek için uğraşılan bir alan değil, bir zenginleşme aracı. “ Dedi.

GAYRİ SAFİ MİLLİ HASILAYA 4.1 MİLYAR LİRA DESTEK

Anadolu coğrafyasının dünya üzerinde tarımın ilk yapıldığı yer olduğuna değinen Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasının devamında “ Onbinlerce yılda ürettiği tohum çeşitliliğini dünya neredeyse %93’ünü kaybetmiş durumda. 1983 senesindeki dünyadaki tohum çeşitliliği ile şu anki tohum çeşitliliği arasında çok büyük mesafe var. Bu yüzden kendi ata tohumlarımıza hepimiz sahip çıkmak durumundayız. Bu konuda talimatımla İl Tarım Müdürlüğünde tohum bankası kuruldu. Diğer bütün çiftçilerimize bila bedel bunu veriyoruz. Eğer bende de ata tohumu var derseniz onları da zenginleştirip tekrar vermeye hazırız. Yine Valiliğimiz bünyesinde siz değerli çiftçilerimize çok önemli destekler veriyoruz. Özel İdare bütçesinden çok önemli tohum destekleri verdik. Ve nihayetinde 4.1 Milyar TL bizim ilimizin gayri safi milli hasılatına girecek. Sadece sizler değil, ilimizin esnafı, iş dünyası da bundan sonuna kadar istifade edecek. “ dedi. Tarım Bakanlığınca çıkarın kanun ile ekilmeyen arazilerin birçoğunun ekilmiş hale geleceğine, kullanılmayan Türkiye’nin tarım potansiyelinin kullanır hale getireceğini dile getiren Vali Tekbıyıkoğlu, bu kanunun milletimize memleketimize hayırlı olmasını diledi.

Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasının ardından biçerdöver direksiyonuna geçerek 2023 yılı hasatını başlattı. Tarlada biçerdöver kullanan Vali Tekbıyıkoğlu çiftçilerin ilgisini çekti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız